23.1.2014

Davosin ykkönen

Sehän on Matt Damon. Minä vähän tykkään tästä elokuvatähdestä.

Matt Damon on matkustanut Davosiin tuomaan esille puhtaan vedenjakelun näkökulmia. Hänen mukaansa 780 miljoonaa ihmistä on vailla puhdasta vettä. Tästä johtuvista ongelmista ei varmaan tarvitse tässä enää selostaa, kun asiaa on jahkailtu jo kymmenien vuosien ajan.

BBC: "Matt Damon is speaking to Jon Sopel on BBC World - he's discussing his initiative Water.org. The actor says water scarcity is overhyped. With agriculture, "if you could make it 2% more efficient, that would cover these 780 million people who lack access" to safe drinking water, he says."

Siis Damonilla on tuo water.org. Hän sanoo, että vedestä ei ole pulaa, ja jos sen jakelu tehtäisiin pari prosenttia tehokkaammaksi, niin nyt ongelma ratkeaisi.

Suomesta luin, että Davosin kokous on muuten todennut, että suurin uhka maailmassa on rikkaiden ja köyhien välinen kuilu. Tähänhän Uutisvahti on aiemmin jo useita kertoja kirjoittanut ratkaisun, että olkoon se nyt enää toistamatta. Edistystä on, että tämä on Maailman Talousfoorumin toteama nyt. Saa nähdä, mitä ratkaisuja siellä suunnitellaan asialle.

Sitten voikin mennä ihan muihin aiheisiin.

Pari päivää sitten BBC julkaisi uutisen Sotshin vessakulttuurista, jossa eräiden osallistujille tarkoitettujen vessojen tila on sellainen, että siellä on kaksi pyttyä vierekkäin. Asia on aiheuttanut kohua sekä Venäjällä, että lännessä. BBC:llä on kerrontaa enemmänkin näistä kommunaalisista vessoista.

Menkää katsomaan, tässä on linkki.

Kulttuurin puolelta löytyy todella mielenkiintoinen asia. Tämä on Guardianissa. Kiinalainen kuvanveistäjä on tehnyt ihmetystä aiheuttavia venyviä rintakuvia klassisista patsaista. Tässä linkki videoon.

Guardianista löytyy toinenkin video, jota joku utelias voi haluata katsoa. Siinä esiintyy kaksivuotias skeittilautaileva austraalialaispoika. Hän kuulemma tulee rullalautailija perheestä. Siellä hän vaan sujuttelee pelkissä vaipoissa. Tämä on siis tosi videota, ei mitään virtuaalitavaraa.

Terveysasioista on mielenkiintoisin tänään ilmoitus siitä, että kalanmaksaöljy todennäköisesti uusii aivosoluja. Noista omega kolmosista on todettu monenlaista hyötyä. Tämä tuli esiin Google Newsillä:

Fish Oil Might Guard Against Loss of Brain Cells
Philly.com - ‎1 hour ago‎
WEDNESDAY, Jan. 22, 2014 (HealthDay News) -- The more you consume the omega-3 fatty acids found in fish oils, the less likely you are to lose as many precious brain cells as you age, a new study suggests.

Eletään toivossa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti