25.1.2014

Denzel Washington pinnalla ajatuksissa

Kiertelin tuolla uutisten kybermaailmassa. Sieltä tuli esille sekametelisoppaa oikein isoilla kauhoilla.

Suurin uutinen Davosista päätöspäivänä lienee se, mitä Reuters kirjoittaa, että Meksiko sai 7 miljardin sopimuksen eräiltä elintarviketuottajilta. Siellä tehdään oikein isoja kauppoja. Jostain luin eilen, että Ruotsista oli 30 vai 35 ihmistä osallistunut tuon Maailman Talousfoorumin kokoontumiseen ja Suomesta oli viisi.

Suomen presidentti oli sanonut, että meiltä pitäisi osallistua enemmän sinne. Suomesta oli  maan poliittista johtoa. Yksityisen sektorin väkeä ei ollut mainittu ollenkaan. Olihan tuo tärkein kuitenkin paikalla oman maan  bisneksiä ajatellen. Suomen tuloksista ei ollut mainintaa, mitä Davosin kokoukseen tuli.

No niin, Davos on siis ohi tältä vuodelta. Laitan tähän vielä muistutuksen siitä, että sujuva kaupankäynti edellyttää massoittain ihmisiä, joilla on rahaa ostaa ja käyttää palveluja. Eli köyhyyttä pitää saada vähenemään, että rikkaat voisivat rikastua vielä enemmän. Samalla köyhät voisivat saada normaaliolosuhteet. Se myös rauhoittaisi alueita. Tämä maailmanlaajuisesti ajatellen, kun onhan meillä ihmisten perusasiat kunnossa, mutta suurimmalla osalla maailman väestöstä ei ole.

Sitten oli CNN:llä sellaisia linkkejä, että ketkä filmitähdistä ovat uskonnollisia. Siellä oli monia, joilla ei niin ollut oikean tuntuisia periaatteita, mutta yksi suosikkitähteni, Denzel Washington, on kuulemma kristitty ihminen ja lukee Raamattua päivittäin.

Tämä seikka tuo turvallisuuden tunnetta. Sitä toivoisi, että kymmentä käskyä kertaisivat useammat julkisuuden vaikuttajat. Asiahan on tosiasiassa niin, että hengellinen elämä on todellista ja Henki todistaa ihmiselle, että on oikein tehdä oikein ja siitä, mikä on oikein. Ja ne, jotka noudattavat tätä tietoa, voivat elää rauhallista elämää.

Jos noudattaa lakeja ja ottaa toisen ihmisen oikeudet huomioon, niin jo ihan konkreettinen seuraus on se, että ei tule mitään kahnauksia ihmisiä eikä lainvartijoita ajatellen.

Olen nyt sellaisella tuulella, että yritän kovasti katsoa, mitä voisin tehdä, että hyviä esikuvia tulisi enemmän julkisuuteen. En tiedä, että kuinka tarkkaan tarkastellen Denzel Washintonin elämä on esikuvallista, mutta tärkeintä onkin parannuksen teko ja tämänhetkinen tilanne ja se, että suunta on oikea.

Totuushan on se, että oikeudenmukaisuus ja oikein tekeminen tuntuu hyvältä ja oikealta. Siitä tulee sellaisia siunauksia kuin, että ei ole pelkoa eikä stressiä, kun seuraukset ovat pelkästään hyviä.

On ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että kirjoittamalla voi ajatella asioita tarkemmin. Ei tarvitse olla kaikkitietäväinen kirjoittaakseen. Kyllä ihminen voi kirjoittaa niistä asetelmistaan, missä on. Siis henkisesti ja hengellisesti.

Hyvän yhteen hiileen puhaltamisella maailma voi päästä parempaan malliinsa. Toisen arvostelu omia vikojaan näkemättä tai niitä peitelläkseen on se, mikä saa ihmisen onnettomaksi.

Erittäin hyvää illanjatkoa kaikille lukijoilleni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti