31.5.2016

Runsas uutispäivä

Maanantaina on väki kaiketi kirjoitellut näppäimistöt sauhuten, kun on niin paljon kiintoisaa luettavaa netissä.

Olen linkittänyt twitteriin monia hyviä kirjoituksia. Jos ette saa niistä ulkomaisista kielistä selvää, niin kirjoittakaa tänne, katsotaan yhdessä.

New York Timesissa joku kirjoittaa peruspalkan epäilyttävästä vaikutuksesta köyhyyteen. En tiennyt, että siinä maassa on edes harkittu peruspalkkaa.

Ei kai sellaisella köyhyyttä poisteta, mutta onhan se perusta, jolla ihminen voi keskittyä parempaan, kun ei tarvitse olla huolissaan ihan perustasta. Bussilippu sen lisäksi olisi hyvä, että pääsee hakemaan töitä.

Edelleen NYTistä luettua on, että se lehti jatkuvasti tuskailee pakolaisasioista. Ovat ottaneet vakavasti tilanteen. Tällä kertaa siellä yritetään puhua, että amerikkalaisten pitäisi ottaa Syyrian pakolaisia. Luku on 10 000, mistä on kyse.

Spiegel kertoo, että Saksa miettii Venäjän pakotteiden helpottamista. Uutisvahti on ehdottanut jo suomalaisille, että kauppaa kannattaisi käydä ja jättää sakot maksamatta, jos niitä tulee. Kun onhan pidettävä omasta taloudesta huoli.

Kuulemma nyt on kuitenkin anottu EU-rahaa Microsoftin irtisanomisien vuoksi, että ei kai sitä voi tehdä, että olisi itsenäinen näissä raha-asioissa.

Steven Hawking on nimittänyt Trumpia demagoogiksi. Katsoin Googlen käännöksestä, että se tarkoittaa kansankiihottajaa.

No, sellaisia ominaisuuksia miehen esiintymisessä on. Toisaalta on asioita, joita kannattaisi harkita, kunhan vaalit on ohi, ettei asiat enää kellahda selälleen. Ja se on se poliittinen korrektius, mikä on itsesensuuria ja vääristää todellisuutta.

Laitoin tähän itsesensuurin nyt itsekin, kun otin pois tuon maininnan. Se koski amerikan rotuasioita, jotka ovat koko ajan ajankohtaisia ja todistavat, ettei integraatiota ole tapahtunut satojenkaan vuosien aikana

Jopa alunperin maassa asuneita meksikolaisia yritetään syrjiä. Onhan Yhdysvaltoihin sotien kautta liitetty laajoja alueita, joilla latinalaisperäistä väestöä on asunut vuosisatojen ajan.




1 kommentti:

  1. Tähän pitää kirjoittaa kommentti, että ovat noiden liittyjen alueiden ihmiset hyvillään, kun kuuluvat Yhdysvaltoihin. Tämä asia on vain niin, että kieli ja kulttuuri eriyttää ihmisiä. Se lietsoo ihmeellistä vihaa...

    VastaaPoista