23.5.2016

Ennalta arvattavia tai sitten ei

Tänään on paljon kiintoisia asioita esillä. Mutta laitetaan tuosta tieltä ensin pois yksi ennalta arvattu juttu: Kansallinen kivääriyhidistys on asettunut Trumpin presidenttiyden taakse. Eikä siitä muuta.

Itävallan vaaleissa ei ollut arvattavuutta juuri ollenkaan. Ja siellä on tilanne nyt vakaampi kuin mitä olisi voinut olla. Vihreät eivät ole kovin rauhallista väkeä nekään, mutta jotensakin arvattavia toiminnassaan.

Sunnuntai-iltana oli CBSsän 60 Minutes ohjelmassa kiintoisa osio koskien pörssin sisäpiirikauppoja. En tiedä teistä muista, mutta Uutisvahti on kyllä arvannut tämän asian jo aikoja sitten.

On täysin naivia luulla, ettei niitä tehtäisi ja niinhän onkin käynyt, että sieltä on löytynyt whistleblower valtiolle kiristyksen kautta. Uhkana oli pitkä vankilatuomio ja nyt on asiat julkaistu. Meillä ei ole kyllä ollut rahaa koskaan pelata pörssissä. Ja nyt se on todistettavasti peliä, missä ei voi voittaa.

Ou jea, whistleblowereista kirjoittaa Spiegel. Sinne on linkki @Uutisvahti twittertilissä. Haastateltavana on mies, joka teki töitä Pentagonissa ja sanoo, että pilliin puhaltajat ovat tärkeä osa demokratiaa, kun vahtijoilla pitää olla vahtijat niilläkin. Luettava juttu. Tämäkin on ennalta arvattavissa, että väärintekijöille löytyy vastavoima vapaan lehdistön maassa.

Brexitiä ei kukaan osaa arvata ennalta, taitaa olla näin. Ainakaan meillä ei ole sellaisia pointteja tiedossa, mistä tämä tulisi selväksi jo nyt. Asiasta kirjoittaa Huffington Post, joka varoittaa, että brexit voi innoittaa maailman trumppeja uuteen intoon. Linkki sinne twitterissä.

Mistä tulemme sujuvasti takaisin tuohon mieheen, jonka arvattavuus on kyllä sen suhteen selvä, että se on rettelöintiä, mitä sieltä tulee. Amerikassa miestä nimitetään avoimesti bullyksi, eli kiusaajaksi.

Tämän päivän mediatarjonnalla on aineksia, joista historian tuntijat voisivat tehdä arvioita tulevaisuudesta. Löytyykö historiasta tilanteita, joista voi katsoa kuin kristallipalloon ja nähdä, mitä tuleman pitää?

Lopuksi Uutisvahti arvaa, että musliminaisten huivin käytön vastustaminen meillä johtuu selvästä asiasta. Se on yksinkertaisesti vain ruman näköinen ja ihmistä rumistava. Vaikka joskus voi olla kivaa olla ihan piilossa ja mennä yöpuku kaavun alla ja huntu kasvoilla asioille. Ei tarvitse kammata tukkaa eikä meikata.

Siinä on vain sellainen juttu, että se herätää meilläpäin liikaa huomiota, että paremmin sulautuu joukkoon farkuissa ja teepaidassa.

Virkistävää viikonalkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti