6.5.2016

Kauhun tasapaino

Janalla on seuraavia asioita:

Puolueettomuus, diplomatia, poliittinen korrektius, vihapuhe, sananvapaus.

Demilitarisoitu vyöhyke, huoltovarmuus, liittoutuminen, arvailut, kokemukset.

Yhtälöön voisi tuoda muitakin komponentteja vaikka kuinka. Mutta pelataan tänään näillä, kun on näin ilta jo ja ajatus on puolivapaalla.

 Tai siitähän puuttuu vielä markkinointi. Tällä on suuri vaikutus mielipiteisiin ja imagoon, joka maalla on. Ja tämä maa on Amerikan Yhdysvallat. Suomikin taistelee tätä imagoa vastaan osin.

Vastakkain ovat entinen Neuvostoliitto ja Yhdysvallat. Edelleenkin. Miten tähän on tultu, joku voisi kertoa.

Mutu on sellainen, että lännen kulttuuri on se, mitä vastaan itä yrittää taistella asevarustuksella. Itämaalaiset salaa rakastavat amerikkalaisuutta ja ihailevat sitä. Ja toivovat Amerikan menestyvän.

Juu. Täällä ei puhuta Trumpista mitään, kun se komponentti on muutostilassa, mikä voi muuttaa koko skenaariot nopeasti. Tähän lienevät valmistautumassa jo maailmalla.

Kauhun tasapaino vaaruu, mutta puntari on vielä lännen puolella. Idällä on se imago-ongelma.

Puolueettomuus tasoittaa omalta kohdalta asioita. Mitä noita asioita sitten kertaamaan, mitä maailmalla tapahtuu?

Jos kirjoittaa jostain asiasta, niinkuin tässä kirjoitimme Naton periaatteista, niin vaikka faktaa oli, mutta koska periaatteet olivat ihmisellisiä, niin sitä pidettiin liittoutumista edistäväksi kirjoitteluksi.

Haluaisin jostain lukea ne vastaperiaatteet vielä. Sehän on sikäli helppoa ajatella, että ei arvostella mitään, mitä eri osapuolet sanovat ja tekevät. Ei arvostella ihmisoikeuksia. Greenpeacen kannattajat eivät mene valtaamaan mitään idässä eikä lännessä.

Niin, siinä onkin jokin komponentti, joka on löytänyt kotinsa noista asioista. Kuka nämä yhtälön osiot pitää kurissa?

Olisiko se mediasensuuri? Sitähän on nyt vähän vaikea hallita, kun on nämä uuden ajan mediat, joita ei ole saatu edes terroristeilta suljettua.

Joka komponentti puuttuu yhtälöistä myös. Mitä Greenpeace on mieltä näistä?

Onhan siinä tasapainottelemista. Ennen oli varmaan helpompaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti