30.5.2016

Kolmannen puolueen ehdokas

Lauantaina CNN:n Schmerconish toi esille kolmannen puolueen presidenttikilpaan. Libertarian Party on valinnut ehdokkaakseen Gary Johnsonin. Asiasta kirjoittaa tänään myös The Economist.

Johnson on aikaisemmin ollut republikaaninen kuvernööri New Mexicossa. Haastattelussa hän pyysi, että puolue otettaisiin mukaan galluppeihin, että ihmiset tietäisivät olevan tämä mahdollisuus vaaleissa.

Kahden puolueen järjestelmä koettelee tällä hetkellä äänestäjien kärsivällisyyttä. Clintonilla ja Trumpilla on molemmilla 57%:n suuruinen määrä niitä, jotka pitävät molempia vastenmielisinä.

Mediat ovat kyllä kiitettävästi pitäneet ehdokkaita esillä, onhan nämä vaalit, joissa ihmisillä on henkilökohtainen tilaisuus ottaa kantaa. Vaan välillä tuntuu siltä, että on väsytetty väki jo niille rajoille, että uteliaisuus uutta ehdokasta kohtaan tulee olemaan huomattava.

Schmerconishin haastattelussa Johnson ei vaikuttanut kovin karismaattiselta, vähän boheemilta paremminkin. Libertaarit ovat suurempien vapauksien kannalla. Marihuana jne. Laitan Economistin juttuun linkin twitteriin #uutisvahti .

Asioiden kehittyminen tulee olemaan kiinnostavaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti