14.5.2016

Saako valkoihoisista puhua?

Rodut ovat tosiasia. Ja kulttuurit, joissa niitä esiintyy.

Tuolla New York Timesissa on OP-ED kirjoitus Lontoon uudesta pormestarista. En viitsinyt sitä lukea, mutta siitä oli vähän tekstiä otsikon alla, missä sanottiin, että siinä on hyvä esimerkki integraatiosta ja suvaitsevaisuudesta, kun on valittu Khan sinne.

En ole kiinnostunut roduista siinä mielessä, että niitä pitäisi säilyttää. Sen sijaan kulttuureista olen sikäli kiinnostunut, että demokratia toimii lähinnä länsimaissa, missä on valkoihoisia sitä edistämässä.

Jos ei roduista, uskonnoista eikä kulttuureista saa puhua, niin saako naisen asemasta? Tässä on nimittäin valkoihoiset vähän huonossa asemassa. Mitä lasten syntyvyyteen tulee.

Jotenkin nuo toiset tulevat toimeen isojen perheiden kanssa. Ja köyhissä olosuhteissa. Ja meillekin muutettuaan.

Meillä ei löydy jälkikasvua pitämään huolta vanhemmistaan. Tapahtui se sitten kansallisella tasolla tai perheen tasolla.

No, onhan nyt otettu kulttuurista ihmisiä, jotka tulevat hoitamaan tämän asian kuntoon. Eikä siinä mitään. Nythän kulttuurit sulautuvat. Ja pormestareiksi valitaan uusien kulttuurien edustajia.

Mutta sulautuvatko kulttuurit tasapuolisesti, niin, että naisen asema lastensa äitinä tulee taas arvoonsa? Voi kysyä keneltä tahansa pienten lasten äidiltä, että olisiko tämä itse mielellään kasvattamassa lapsiaan, jolloin vastaus on että kyllä.

Ei lasten kasvattaminen ole helppoa. Ei lasten raahaaminen päiväkotiin ole liioin helppoa. Tässäkin tarvittaisiin jonkinlaista opetusta. Arvoja ja lakien kunnioittamista ja muuta.

Mistä tulemme lakien tuntemiseen ja kunnioittamiseen. Mitä siellä asematunnelissa, eli assalla, oikein tapahtuu?

No, ehkä olemme välivaiheessa. Kun ei ole ollut oppiaiheena lait, mitä pitää tuntea, että niitä osaa kunnioittaa.

Vaikka tosiasiassa ihmisessä on kyllä synnynnäisesti tietoisuus oikeasta ja väärästä. Ei se opettaminen ole vaikeaa. Mutta jos ei kotona sitä tehdä, eikä päiväkodissa, niin silloin on tämä tilanne, missä nyt ollaan.

Jostain syystä näyttää siltä, että valkoinen rotu on edellä ja johtavassa asemassa, mutta tarkalleen katsoen, se on sukupuuttoon kuolemassa.

Ja tämä johtuu kulttuurista. Valkoisesta kulttuurista.

Antaa tulla tänne vastineita nyt. Niitä aina toivotaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti