18.5.2016

Isoja asioita

Voipi olla, etteivät kaikki lukijani tykkää tämän tyyppisistä teksteistämme. Mutta sori vaan, ei muuta.

Tuolle #uutisvahti in laitoin linkin Bloombergilta, missä kerrotaan, että Saudi Arabia maksaa urakoitsijoille velkakirjoilla ja osittain käteisellä.

Tämä on iso asia numero oli nyt sitten järjestys mikä on. Mutta siis öljyn hinta romahti niin alas, että saudit lainaavat rahaa pankeilta.

Tajuaako tätä kukaan, mitä se merkitsee? Ehkä tajuaa, mutten ole nähnyt siitä mitään kirjoituksia medioissa. Että sitä odotellaan.

Sitten valitettavan iso asia on myös tämä Trump-ilmiö. Joka mies on nyt ilmoittanut haluavansa tavata Pohjois-Korean johtajan kasvotusten keskustellakseen tämän ydinaseista.

Tämä viesti voi mennä jossain piireissä plussan puolelle. USAn ulkoministeriö varoittaa kuitenkin lähtemästä sinne paikan päälle niistä keskustelemaan.

Arvailemme, että eri skenaarioita kehitellään eri puolilla. Niistä ei vaan puhuta mitään. Olisi paremp, jos puhuttaisiin, kun kaikki uhkat olisi hyvä tietää.

Iso asia on kuitenkin sekin vastaveto, mikä medioilla on Trumpista. Miehen mainetta playboyna levitetään ja kevyitä puheita toistellaan.

Iso asia on se, että kaikki mediat valitsevat pääuutisikseen samat aiheet. Näin vain kavenee lukuhalut. Ja meillähän tietysti erityisesti tykättäisiin, että olisi media, joka julkaisee ihan muita uutisia kuin muut.

Kiinalainen verkkolehti valittaa, että Kiinaa halveerataan maailmalla. Itse emme ole tälläistä huomanneet, että onkohan kyse isostakaan asiasta. Trumpin puheet ovat voineen sinnekin yltää liioitellun isoina asioina.

Vielä tuosta saudien rahapulasta tulee mieleen sellaista, että jos on iso budjetti, niin sen toimeenpano on vaikeaa, jos rahantulo loppuu.

Tätähän meilläkin pitäisi ajatella, että ei kansanedustajien tarvitse olla joka päivä miettimässä uusia rahareikiä. Kunhan entisetkin saisi katettua, niin hyvä olisi.

Oliko meillä jotenkin paha olla 60- ja 70-luvuilla? Ei ollut, kun ei paremmasta tiedetty. Käytiin lääkärissä, jos pystyttiin maksamaan siitä. Kotona sairastettiin rokot ja taudit. Niistä parannuttiin kyllä. Mihin tämä kyky on kadonnut?

Iso asia on se, että ulkomaiset korporaatiot takovat osinkoja Suomen terveydenhoidolla. Onko hoito nyt parempi, kun on ulkomaisten käsissä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti