12.5.2016

Princen kuolema ja opioidit

Esillä on asia, josta on tiedetty, mutta ei paljon vaadittu vastuuta keneltäkään.

Amerikkalaiseen tapaan katse on kääntynyt lääkäreiden suuntaan, jotka kirjoittavat reseptin sellaisista lääkkeistä, joihin voi tulla riippuvuus.

Mistä riippuvuudet tulevat?

Tähän on vastaus selvä. Väärinkäytöksistä. Kenen vika se sitten on?

On kipuja, joihin on lääketehtaat kehittäneet aineyhdistelmiä, millä nuo kivut saadaan pois. Mutta on niissä jokin muukin vaikutus, mitä tässä tulee epäilleeksi. Miksi näitä käytetään sitten myös silloin, kun ei kipuja ole ja ottamalla roppakaupalla?

Sanovat, että valmisruokiin, makeisiin, juomiin jne laittavat sellaisia kemikaaleja, jotka tekevät halun syödä ja juoda niitä enemmän ja enemmän.

Tästä ei ole ollut kunnon mediareaktioita. Yhdessä 60 Minutes ohjelmassa aikoinaan oli jonkin tuotteen valmistaja, joka kehui, että heillä laitetaan tälläisiä kemikaaleja, että tuotteita menee enemmän kaupaksi. Tässä tilanteessa oli kysymys lihottavista aineista ja liikalihavuudesta.

Miten tälläinen asia ei ole saanut huomiota osakseen, kun on ruokariippuvuuksia aina hirveisiin ylipainolukemiin asti, mihin kuolevat ihmiset?

Onko nyt kysymys poliittisesta korrektiudesta vai siitä, että mediat pelkäävät menettävänsä mainostajia tai joutuvansa vedetyksi oikeuteen asioista?

Täällähän näitä kysymyksiä esitetään vaan. Tuo 60 Minutes oli kyllä sellainen, mistä tämä kysymys on jäytänyt Uutisvahtia siitä asti. Muttei uskalias TV ohjelmakaan siitä ottanut kiinni sen enempää.

Eli jos mennään takaisin otsikkoon, niin onko noissa pillereissä, joita myydään kadulla huumeina myös, onko niissä sellaisia aineita, jotka panevat ihmiset ottamaan niitä yhä enemmän?

Princen lääkitys ja lääkärit ovat olleet eilen paljon puheena CNNllä.

Saavatko lääkärit lääketehtailta jotain siitä, että määräävät noita lääkkeitä? Onko tässä suuren luokan skämmi kaikenkaikkiaan?

Saahan sitä kysyä, vai?

Jatkoajatus uutisista...

Kerrottiin miehestä, joka elää sellaisessa osavaltiossa, jossa marijuana on laillistettu. Mies oli syönyt mari karkkeja ja saanut hallusinaatoita ja tappanut vaimonsa.

Mies haastoi karkkien valmistajan oikeuteen syyttäen tätä vaimonsa kuolemasta. Noissa karkeissa on käyttöohjeet, että pitää syödä vain pieni osa siitä, mitä tuo mies söi.

Tämä vaan niille, jotka tykkäävät, että mitään ei pidä kieltää ja että vahvaa olutta pitää olla kaupoissa ja kaikkea pitää saada niin paljon kuin haluaa.

Vaan se voi koitua vaaralliseksi muille. Ja vastuuta jos pääsee sillä pakenemaan, että oli niin kännissä niin kännissä, niin mitä oikeutta se sitten on?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti