11.5.2016

Kuningatar ja trumpismi

Kuningatar otti ja heitti poliittisesti epäkorrektin huomautuksen julkisuuteen. Sehän oli tuo tänään joka puolella kohuttu kommentti kiinalaisista vieraistaan. Rude on tuo sana.

Katsotaas mitä se on suomeksi. Tässä auttaa Google Translate. Se on töykeä.

No, ei siinä mitään. Kiinalaisethan sietävät kaikessa hiljaisuudessa ja tekevät  vastavetona, mitä keksivät. Eikä siitä pidetä lukua, että mitä tekevät.

Mutta trumpismi on tarttuvaa kyllä. Joka puolella hoohataan tätä. Onkohan diplomatia menettämässä otteensa tykkänään?

----------

Uutisvahti on kova seuraamaan Antiques Roadshow ohjelmaa. Ohjelmassahan on antiikin ammattilaisia, jotka tutkivat esineiden aitoutta ja antavat arvionsa niiden arvosta.

Tammikuussa tapahtui melkoinen moka kuitenkin. Siellä arvioitiin alla olevan kuvan teos edellisen vuosisadan vaihteen aikaiseksi savityöksi. Ja arvoksi annettiin $30000-50000 dollaria.

Teos oli kuitenkin lukiolaisen tekemä 1970-luvulla. Ja kun tämä tuli selväksi, niin arvosta putosi yksi nolla pois. Kuitenkin siis aika hintava taiteilijalta, joka tekee näitä edelleenkin.

Usein tuleekin ihmeteltyä, että mistä ne hinnat napataan, kun on joskus sellaista roinaa, ettei se kelpaa esillepantavaksi ollenkaan. Antiikkimarkkinoita pidetään kovalla hommalla yllä. Nehän kaverit tekevät töitä leipänsä eteen.

Tämä kyseinen teos on kuitenkin aika kiva, että laitetaan se kuva tänne.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti