30.5.2016

Suuri gorilla keskustelu

Viikonvaihteen, ja vielä tänäänkin, ovat suuret mediat ylläpitäneet uutisointia pojasta, joka kiipeili ja joutui jotenkin gorilla tarhaan, San Diegon eläintarhassa.

Videot ja somepaniikki on aiheuttaneet tuon suuren tilan, minkä asia on saanut. Videolta näkee, että tilanne oli todella vaarallinen, siihen malliin tuo iso gorilla retuuttaa siinä poikaa.

Monet ovat olleet sitä mieltä, ettei gorillaa olisi saanut ampua. Tämä johtuu varmaan siitä, ettei ole tietoa, kuinka vaarallinen tuo eläin on. Nukutusaineet olisivat toimineet liian hitaasti vihaisessa uroksessa ja poika piti pelastaa.

Syyttelyitä on ja puolesta ja vastaan mielipiteitä. Tänään on mukaan tullut yksinkertainen asia, eli vanhemman vastuu.

Joillakin ihmisillä on tapana kasvattaa lapsensa niin vapaasti, että saavat kiipeillä missä tahansa ja mennä minne huvittaa. Nelivuotias ei voi nähdä tekojensa seurauksia, mutteivät vanhemmatkaan näköjään sitä tee.

Täällä on varma mielipide siitä, että syy on sen vanhemman, joka ei pitänyt huolta lapsestaan. Tällä syyllisyysasialla voi olla suuria merkityksiä, nimittäin Amerikassa on tapana haastaa oikeuteen ja vaatia miljoonien korvauksia vastuusta pitää turvallisuustilanne sellaisessa mallissa, ettei mikään pääse siitä läpi.

Ihmisen aliarvostusta on oikeuslaitoksilta tilanteet, joissa asetetaan yritys tai laitos vastuuseen selvissä asioissa, joissa vanhemman tai ihmisen itsensä pitää tajuta tekojensa seuraukset.

Tässä tapauksessa vastuuseen pitäisi laittaa vanhempi, joka oli huolimaton lapsensa turvallisuudesta.

Saa nähdä tuleeko tästä oikeuskäsittely. Vielä ei ole näytetty, miten tuo lapsi joutui gorillojen tarhaan. Se kyllä kiinnostaa samoinkuin oikeuskäsittely.

Vanhemmat vastuuta. Ei auta sitten enää, kun vahinko on jo tapahtunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti