31.1.2013

New York Timesin ja Kiinan armeijan kybersota

Tältä verkkosivulta ei löydy mitään salaisuuksia. Niitä ei täällä paljasteta. Kaikki, mitä kirjoitan on julkisuudessa internetissä luettavissa. Laiskuuttani en enää viitsi postailla kaikkia linkkejä, mutta ehkä pitää palata tähän käytäntöön taas. Pitää vähän miettiä.

No, tuo ilmoitus vaatii vähän selittämistä. Nimittäin New York Timesin tietojärjestelmään on hakkeroiduttu Kiinasta käsin. Tätä on jatkunut viime lokakuusta lähtien, jolloin lehti kirjoitti Kiinan johtajien sukulaisten suurista omaisuuksista. Siellä sanotaan, että Kiinan armeija on hakkeroinnin takana, mutta armeija kieltää tämän asian kokonaan. Tosin sanoo, että koska lehdellä ei ole todisteita tästä, niin ei pidä syytellä. Länsimaalaisittain ajatus kulkee niin, että jos pyytää todistamaan, niin se on osittainen tunnustus syyllisyydestä. Ne todisteet olisi kiva katsoa, ei silti. Kyllä uskomme hakkerointiin, mutta olemme luontaisesti uteliaita.

Tämä on tämän rintaman sotaa nyt sitten, mitä käydään. Sana on vapaa niin kauan kuin saa pidettyä verkkosivunsa pystyssä ja hankittua tietoa julkisvallan tekemisistä.

Sananvapaudesta päästään seuraavaan asiaan.

Jostain syystä Suomi on nimetty kaikkein sananvapaimmaksi maaksi maailmassa. Että hyvä me, onneksi olkoon! Brändi kiillottuu taas: on vähän korruptoitunut, kaikkein sananvapain, koulutus erinomaista huippuluokkaa maailman parasta, maksaa velkansa, AAA luottoluokkaa. Voimme olla ylpeitä maamme maineesta. Voipi olla paljon korjaamisen varaa, mutta muualla on vielä enemmän.

Ainut riippa meillä on nuo euromaat, jotka eivät noudata sopimuksia. Siellä on italialaiset laittaneet vastalauseen Rehnin puheille, joka on komission nimissä vaatinut sopimusten noudattamista. Italialaiset sanovat, että Italia on itsenäinen valtio, eikä Brysselistä käsin heitä käsketä. Onkohan tämä nyt Italian alkua eurosta irtautumiselle. Rehn ei varmaan tätä toivo, kun se eurostonian hajoaminen on niin arvaamaton tapahtuma, että sitä ei kukaan osaa määritellä, mitä se tarkoittaisi.

Yritän katsella vain asioiden hyviä puolia, muuten ärsytyskynnys ylittyy ja netissä voi hankkia vihollisia, joilla on järeitä aseita käytettävänään. Tähän auttaa Huffington Postin Good News osio. Siellä on vauvoja, koiran ja kissanpentuja, ja muiden eläinten pienokaisia sekä kirjoituksia, joista ei taatusti ärsyynny.

Suosittelen poikkeamaan siellä. Osoite on www.huffingtonpost.com/goodnews.

Muistellaan mukavia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti