17.1.2013

Suomen ministeri neuvottelee Nokian Intian veroja alas

Taloudesta pari uutisaihetta.

New York Timesissa käydään debattia siitä, onko talouden kasvu ollenkaan hyvä tavoite. Siellä on väittelijöitä puolesta ja vastaan. Osa pitää luonnonsuojelua kasvua tärkeämpänä, jotkut katsovat, että elämän onnellistamiseen ei kasvua tarvita. Ja sitten on niitä, joiden näkemyksen mukaan kasvu on välttämätöntä.

Ja totta onkin, että jos kaikki aika menee työssä raataen ja vapaa-aika ostoksia tehden, niin voi olla, että toivomiselle jää varaa mitä onnellisuuteen tulee. Puhumattakaan siitä, jos luonto on saastunutta ja ilma tuskin kelvollista hengittää.


Reutersissa kirjoitetaan, että Yhdysvallat haluaa Britannian pysyvän EU:ssa. Ja monet britit väittävät tämän myös olevan parasta, kun USA:n ja EU:n välille ollaan neuvottelemassa kauppasopimusta. Yritykset siirtyvät EU:n puolelle, jos britit irtoavat unionista.

Brittien Cameron vastaa siihen, että missään historian vaiheessa ei briteillä ole ollut vaikeuksia solmia kauppasopimuksia minkä valtioiden kanssa tahansa.


Bloombergista tulee Ruotsissa olevan toimittajan kautta sellainen tieto, että Suomen ministeri Krista Kiuru on matkustanut Intiaan neuvottelemaan Nokian puolesta Intian ministerin kanssa. Intia sanoo, että Nokia ei ole maksanut siellä verojaan.


Moottoriurheilu-uutinen:

Monte Carlo rallissa on kolme suomalaista sijoittunut yhdeksän parhaan joukkoon. Kolmantena oli Mikko Hirvonen Fordilla, viidentenä Jari-Matti Latvala Volkswagenilla ja yhdeksäntenä Juho Hänninen Fordilla.


Suomeen liittyviä uutislinkkejä löytyy tuosta sivun oikealta laidalta Googlen vetämänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti