29.1.2013

Mielenkiintoisimmat uutisaiheet maailmalta

Yritin objektiivisesti silmäillä maailman medioita ja nähdä, mitkä ovat maailman pääaiheet. Tulin siihen tulokseen, ettei niitä ole.


Amerikkalaiset puhuvat politiikkaansa ja tekevät maahanmuuttoon uudistuksia. Siellä republikaanit kuulemma menettivät paljon latinoääniä presidentinvaaleissa immigraatiokantojensa vuoksi. Ja nyt yritetään vääntää molempien puolueiden voimalla uusia lakeja oikein vauhdilla.


Syyrian ja Egyptin, sekä Malin selkkaukset ovat kestouutisia. Ne näyttäytyvät etusivuilla. Arabikeväänä me täällä kirjoittelimme Egyptin kaaoksen aikaan, että ei sitä demokratiaa kyllä mielenosoituksilla saada aikaan. Nyt siellä on taas voimassa samat poikkeustilalait kuin Mubarakin aikaankin oli 30-40 vuotta päällä. Että kysykää vaan meiltä, kyllä me osaamme ennustaa, ettei demokratia ole sitä, että käydään äänestämässä kerran pari. Demokratia vaatii paljon työtä ja kärsivällisyyttä, sekä yhteiskunnan rakenteita, joita ei näiden diktatuurivaltioiden kansalaisilla ole käytettävänään.


Kiinassa oli tärkeä uutinen ensimmäisenä. Se koski ohjustentorjuntaohjus -kokeiden onnistumista.


New York Timesista tuli sellainen uutinen esiin haulla, missä kerrotaan, että Euroopan Unioni on myöntänyt kahdelle tiedeprojektille miljardin euron palkinnon. Toinen koskee aivojen toiminnan jäljittelyä, tai jotain sinne  päin ja toinen projekti on uusista materiaaleista, mitä voidaan käyttää it-teknologiassa. Palkintosumman suuruus lienee syy, miksi uutinen on päätynyt nyttiinkin.


Der Spiegel on haastatellut Tony Blairiä. Aiheena on tietysti tämä Cameronin esiintyminen viime aikoina. Blair on sitä mieltä, että Cameron ei vahvista brittien asemaa unionissa uhkailemalla erolla ja että Britanian on tarpeen pysyä unionissa. Blair sanoo haastattelussa, että mediat ovat varsin eu-kriittisiä, siksi vastustus saa niin paljon julkisuutta. Tosiasiassa kuulemma pieni vähemmistö maassa on eurooppavastainen.


Huffington Post kirjoittaa, että Pentagon on palkkaamassa joukoittain hakkereita pysyäkseen kyberturvallisuudessa ajantasalla. HuffPost pyytää myös palkattuja hakkereita ottamaan yhteyden sivulla olevalla linkillä. Tässä joutilaille hakkereille työpaikkavihje. Pentagon kilpailee maan muiden turvallisuusjärjestelmien kanssa osaajista.

Jutun mukaan asiassa onkin kovaa kilpajuoksua, kun nimittäin Kiina ja Venäjä ovat paljon edellä kyberarmeijoidensa kehittämisessä. Venäjä perusti ensimmäisen kyberturvallisuus koulutusohjelman 1995 ja on kouluttanut satoja tuhansia eksperttejä. Vuonna 2005 kiinalainen yliopisto-opiskelija voitti valtion sponsoroiman hakkerikilpailun. Hänet saatiin kiinni murtautumasta Amerikan puolustusvoimien verkostoihin ja varastamasta tuhansia arkaluontoisia tiedostoja.


Toivomme kovasti, että länsi saa riittävästi hakkereita vastatakseen syntyneeseen haasteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti