9.1.2013

Taloudessa tyyntä myrskyn edellä?

Jotain taitaa olla menossa parempaan päin Euroopan taloudessa, kun Spiegel Online kirjoittaa luottamuksen olevan palautumassa Euroopan pankkeihin. Spiegel on esiintynyt erittäin euroskeptisenä mediana tähän asti. Tämä vain nyt tuollaisena yleisenä huomiona. Siellä on myös uusittu sivusto, ainakin etusivun osalta, tänään.

Reutersissa on varsin perusteellinen selvitys Euroopan keskuspankista Mario Draghin johtaessa tapahtuneista muutoksista Trichetin tyyliin verrattuna. Siellä on myös Suomen Pankin pääjohtajan lausuntoja Draghista, jos jotakuta kiinnostaa.

Huffington Post UK kirjoittaa Sir Richard Bransonin varoittelevan pääministeri Cameronin toimia Euroopan Unionista etääntymisestä. Branson on mm. Virgin Airlinesin omistaja ja suurliikemies monella alalla.

Kaiken kaikkiaan taloudessa on tyyni kausi. Amerikkalaisilla on edessään vielä parin kuukauden sisällä velkakattokriisin ratkaisu. USAlla ei ole ollut senaatin hyväksymää budjettia sitten huhtikuun 2009. Sen sijaan on ollut käytössä velkakatto, jota on korotettu vähitellen, kun ei ole päästy yhteisymmärykseen menojen leikkauksista ja verojen korotuksista.

Vuodenvaihteessa, jolloin amerikkalaiset edustajat ja presidentti kamppailivat tämän kysymyksen parissa ja tulivat lyhytaikaiseen kompromissiin, The Economist kirjoitti, ettei amerikkalaisten ole onnistunut rauhoittaa markkinoita sen paremmin kuin Euroopan Unioninkaan talouden pitkäjänteisillä päätöksillä. Purkkia on vain potkaistu eteenpäin samaan tyyliin molemmilla mantereilla.

Vaikeat kysymykset ovat taas vastassa muutaman viikon sisällä.  Australian pensaspalot ovat saaneet tänään pääuutisen paikan.

Muuten Uutisvahti on tänään poikkeillut viihde-, komedia- ja julkkistarinoissa. Britney Spearsin potkuja Simon Cowellin X-Factor ohjelmasta ennustellaan. Cowell olisi halunnut vähän kreisimmän Britneyn, kuulemma, sai sen sijaan erittäin hillityn Britneyn.

X-Factor on osittain Pepsi X -juoman sponsoroima Idol-tyyppinen laulukilpailu, jonka kausi juuri päättyi. Nämä ohjelmat ovat erittäin suosittuja Amerikassa ja Briteissä. American Idol on ollut osittain Coca Colan sponsoroima, josta Simon Cowell itse siirtyi X-Factoriin. Cowell on kuulemma tuplannut televisiosta saamansa tuotot. Britney Spearsin sopimus oli $15 miljoonan suuruinen nyt päättyneelle kaudelle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti