8.8.2016

Uutisvahti 20 vuotias

Väärinkäsityksiä tämän blogin tarkoituksesta ja tavoitteista on näkynyt viime aikoina. Se toimii ilman sponsoreita, eikä seuraa lukijoitaan millään tavalla.

Uutisvahti on blogi, joka kirjoitti kolumneja ja esseitä jo ennen kuin sana blogi keksittiin. Uutisvahti aloitti Kolumbuksen serverillä Suomessa. Me siirryimme pois Suomesta vuonna 2002 ja olemme kirjoittaneet tällä alustalla amerikkalaiselle serverille vuodesta 2011 lähtien.

Suomessa alkuperäinen Uutisvahti sai huomiota, kun Suomi oli vielä - vähän kyllä tälläkin hetkellä - synkän sensuurin ja itsesensuurin maa.

Niin siis,  nimi Uutisvahti plagioitiin suomalaisen tabloidin ohjelmaan, joka alkoi syöttää omia uutisiaan erillisenä popuppina sivullaan nimittäen sitä uutisvahdiksi.

Sittemmin YLE  on ottanut käsitteen käyttöönsä internetissä sivuillaan ja Twitterissä. Tai ainakin twitterissä, en ole varma tuosta toisesta asiasta.

Niin, siis tämä on alkuperäinen Uutisvahti. Se ei ole rekisteröity brändi ja sitä käyttävät monen monet jo erilaisissa nettiuutispaikkansa nimenä.

Ei tämä mitään haittaa. Käyttäköön vaan, mutta tämän tarkoitus on siis laittaa linkkejä blogiinsa ja/tai kommentoida uutisia ynnä kirjoittaa vastineita sellaisiin kirjoituksiin, kuten esimerkiksi Puheenvuorossa esiintyviin. Tämä siitä syystä, että Uutisvahti ei siellä voi toimia nimimerkillä.

Olemme hyvin iloisia lukijoistamme. Nykyisin linkit esiintyvät Twitter tilillämme @Uutisvahti ja täällä blogissa on pikemminkin vastineita ja kommentteja.

Tämä blogi on redirected eli uudelleen ohjattu myös suomalaiseen verkkon .fi tunnuksella.

Tämä ei ole meidän tekemämme asia emmekä vastaa siitä, mitä siellä lukee.

Meidän Uutisvahdillamme ei ole Suomessa tehtyjä kirjoituksia eikä suomalaisilla servereillä olevia.

Kiitos, jos laitatte tänne kommenttejanne. Ne ovat mieleisiä, vaikka olisivat sisällöltään eri mieltä kuin omamme.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti