8.8.2016

Kielikuvat ei sovi poliittiseen puheeseen

Short circuit on se, mitä medioissa tänään  jauhetaan . Tätä kielikuvaa Hillary Clinton käytti puheessaan selittäessään aikaisempia puheitaan.

Kyllähän sen asiayhteydestä ymmärtää jokainen, ettei oikosulusta kannata puhua, kun puhuu omista lausumistaan ja paikkailee niitä.

Trump sai tästä kielikuvasta vauhtia haukkumiseensa ja sanoi, että Clinton on sopimaton presidentiksi, kun aivot lyö oikosulkua. Itse asiaa hän ei käsitelly ollenkaan. Sehän oli se, että FBI oli sanonut, että Clinton oli ollut rehellinen poliisin tutkinnassa koskien hänen meilejään ulkoministeri ajoiltaan.

Näitä asioita on jauhettu television uutisohjelmissa.

----------

Nyt on taas otettu puheeksi Trumpin leirin tarjous Ohion kuvernöörille, se tarjous koski varapresidentin paikkaa. Tarjouksen teki Donald nuorempi ja sanoi että tämä saisi maailman suurimman vallan ja pääsisi vastuuseen sekä ulko- että sisäpolitiikasta maassa. Kasich oli kysynyt, että, mitä Trump sitten tekisi, niin poika oli vastannut, että hän tekisi Amerikkaa taas suureksi.

Tästä tulee mieleen, että ehkä Trumpin tarkoituksena oli päästä Venäjälle rakentamaan ja muuta bisnestä, kun olisi hyvät suhteet Putinin Venäjään.

Voihan se olla vähän streched, eli venytetty tulkinta.

Siinä on kielikuva myös, muttei siitä pidä hermostua, kun tänne tulee valituksia siitä, ettei asioita ymmärretä. Pitää vaan vähän miettiä asioita ja lukea paljon erilaisia kirjoja ja lehtiä, niin ymmärtää asioita, kun on taustatietoa enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti