9.8.2016

Eye in the Sky elokuva

Republikaaneja edustavat 50 Amerikan turvallisuusasioiden sisäpiiriläistä ilmoittautuivat julkisuuteen eilen sanoen, että puolueen presidenttiehdokas ei ole ihminen, johon voisi luottaa hoitamaan tilanteita, joita presidentille tulee tilannehuoneessa. Eli siis tilassa, jota Valkoisessa Talossa nimitetään Situation Room nimellä.

Elokuvista ja televisiosarjoista voi päästä käsitykseen, että siellä on suuret seinän kokoiset monitorit, mistä näkee tilanteet suorana videokuvana kriisitilanteista ja siinä huoneessa tehdään elämän ja kuoleman päätöksiä.

Tällainen elokuva on otsikossa mainittu Eye in the Sky. Siinä päätähti esiintyjänä on Helen Mirre.

Miten paljon tällainen on todellisuutta, ei tule oikein mistään selville. Mutta ne elementit on todellisia, joita tuossa elokuvassa esiintyy. Julkisuudessa on usein nähty kuva tilanteesta, joka tuossa tilannehuoneessa oli silloin kun Bin Ladenin piilopaikkaan hyökättiin.  Muita todisteita en nyt osaa sanoa muistavani näiden kulttuurin esittämien todisteiden lisäksi.

Elokuva on jännä ja yllättävä käänteissään ilman turhia action kohtauksia ja se pistää ajattelemaan tuon pienen tytön oikeuksia ja hänen perheensä oikeuksia turvalliseen vaatimattomaan elämään. Ja niiden kykyä olla empaattisia, jotka tuota suunnatonta koneistoa ja valtaa käyttävät.

Ja asioista hyvin perilläolevat piirit ovat nyt kymmenien asiaa tuntevien kirjallisella ilmoituksellatulleet julkisuuteen ilmoittamaan, että Donald Trump ei ominaisuuksiensa perusteella ole sopiva luonteensa ja kaunaisen esiintymisensä perusteella ole siis sopiva tekemään eettisesti ja juridisesti oikeita päätöksiä, joita presidentti joutuu tekemään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti