18.8.2016

Mä lehdet luin...

... ja televisiota katselin. Tässä huomioita.

Trump-uutiset ovat siirtyneet alemmaksi, vaikka eilen oli isoja kampajamuutoksia. En minä niistä kirjoita, kun kaikki ovat jo kirjoittaneet. Paitsi sanotaan, että kampanja menee nationalistisempaan suuntaan. Tämän vielä ymmärtää, mutta miksi se tarkoittaa sitä, että Putinille annetaan maailmassa enemmän valtaa, niin se jää tältä lukijalta vielä käsittämättömäksi.

Maailma pelkää ja toivoo lisää sitä samaa, eli Hillary Clintonia presidentiksi. Hänellä on painolastia, mutta se on jo tiedossa, mitä se on ja vanhat tutut vaikeudet pelottavat vähemmän kuin uudet tuntemattomat.

New York Timesin pääkirjoituksista yksi käsittelee aihetta Trump verrattuna Clinton ja puolustaa Obaman ja Clintonin tekemisiä ja yrittää herättää ymmärrystä siihen, mitä on tapahtunut.

Onhan selvä, että Libyan sotkut oli selvä virhe. Samoin Syyrian pommitusten aloittaminen. Lukijani voivat kenties muistaa, kuinka Uutisvahti vastusti näitä toimia jo etukäteen ennen kuin pommitukset aloitettiin.

Uutisvahti oli ja on vieläkin sitä mieltä, että arabikevät oli jostain syystä yllytetty twitterviesteillä. Ja se oli asia, jota ei olisi voinut tehdä maihin, missä ei ole sananvapauteen kasvettu. Ja missä yllytyshulluus on pienen kipinän herkässä syttymään.

Täällä on monia asioita käsitelty, jotka ovat linjassa Trumpin käsitysten kanssa. Se vaan, että hän ei ole sovelias ihminen asioita ratkaisemaan. Kun on sanonut konsultoivansa itseään ulkopoliittisissa asioissa, kun hänellä on erittäin hyvät aivot ja hän on sanonut monia asioita. Näin hän sanoi suomeksi käännettynä.

Hän sanoi myös, ettei luota maansa tiedustelupalvelun tietoihin. Tähän joku heitti ajatuksen, että ilmeisesti se on Venäjä, jonka tietoihin voi luottaa ja tehdä päätöksiä niiden perusteella.

Ei tämäkään ole ihan tuulesta temmattu asia. Olihan Bostonin maratonin pommittajat ne, joista amerikkalaisille tuli Venäjältä tieto, että ovat radikalisoituneet. Tämä tieto ei johtanut mihinkään ja niin tapahtui terrori-isku.

Lehdet eivät tee viisaasti yrittäessään pyyhkiä tosiasioita pois päiväjärjestyksestä. Tämä aiheutti ainoastaan sen seuraamuksen, että nyt kampanja on tuonut järeämpiä aseita esille. Eivät tosiasiat miksikään muutu. Kyllä Trumpin linja tulee vain vahvistumaan, jos ei oteta välttämättömiä askeleita taaksepäin.

Trump onnistui myös sanomaan järjen sanoja siihen, että rikollisuus on sen pesäkkeistä loputtava. Ja se tapahtuu siten, että poliiseja lisätään. Onhan nyt paljon alueita, joille poliisit eivät mene hätäpuhelun saatuaan. Pitäähän sinne laittaa sellaiset turvajoukot, että ihmiset voivat säilyä hengissä, ne jotka elävät rauhallista elämää ja yrittävät kasvattaa lapsensa ja nuorensa normaaliin elämään.

Sitä kysyy vaan, että tarvitaanko hullu mies tätä yksinkertaista asiaa huutamaan maailmalle?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti