31.8.2016

Rohkea kysymys

Kuka uskaltaa kysyä jenkeiltä ja venäläisiltä, että miten olis jos lopettais Syyrian pommittamisen? Onko siellä jäljellä mitään pommitettavaa? Eikös Assad pystyisi ajamaan isiksen sieltä itsekin?

New York Times kirjoitti tässä joku päivä pääkirjoituksessaan, että tilanne ei siellä näytä menevän yhtään parempaan suuntaan.

 Nyt on Syyrian matlailuviranomainen julkistanut mainoksen. Se on video. Siihen on linkki Sky'n sivulla, jonne olen laittanut @Uutisvahti twitterisivulle linkin.

Ollaanko täällä meillä ainut, joka kokee, että sota on tullut siihen vaiheeseen, että Assad on voittanut. Niinhän Vietnaminkin sota lopetettiin, kun tilanne oli patti. Vahvempi voitti ja se on kansallistunto.

Tästä matkailun avautumisesta voi tehdä sen päätelmän, että maassa on turvallisia alueita eikä ihmisten pidä lähteä maasta vaeltelemaan maihin, joissa heitä ei haluta. Ja tällainen maa on Yhdysvallat, jossa presidenttiehdokas on perustanut kampanjansa näiden migranttien estämiseen tulemasta maahan.

Kuka uskaltaa kysyä rohkeita kysymyksiä?  Eiköhän se johtoajatus tule taas New York Timesilta? Siellä saa esittää rohkeita kysymyksiä, joita ihmiset todellakin tekevät kommentointi osastoissa.

Tämä on ainut keino, millä järki maailmassa pääsee valtaan. Ei ole mitään virallista kantaa, johon vapaat mediat olisivat sitoutuneet. Ja vaikka vielä ovat varovaisia kansallisen turvallisuuden nimissä pääkirjoituksissaan, niin kyllä lukijat sanovat sen, mitä pitää kommenteissaan.

Ja kyllä se suunta kääntyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti