10.8.2016

Äänioikeus ja salainen äänestys

Amerikasta tulvii uutisia. Wisconsinissa on ollut kongressiedustajien esivaalit, joissa kongressin puhemies Paul Ryan on voittanut republikaanien ehdokkuuden. Tämä televisio-ohjelman mukaan merkitsee sitä, että hän tulee jatkamaan puhemiehenä.

Lehdistötilaisuudessa häneltä kysyttiin mielipidettä Trumpin tänään lausumasta asiasta. Ja sehän oli se, että Trump vihjaisi, että aselakien kannattajat voisivat hoitaa sen, ettei Clintonista tule presidenttiä. Yhden tulkinnan mukaan siis.

Ryan sanoi, että hänen mielestään siinä oli vitsi mennyt pahaksi, eikä se merkinnyt paljon mitään. Hän sanoi, että on tärkeää, ettei Clinton pääse nimittämään korkeimman oikeuden tuomareita, joita tulee nimitettäväksi  ainakin kolme seuraavalla presidenttikaudella.

Nyt kun republikaanit ovat kovin suurin joukoin irrottautumassa Trumpista äänestämisestä, niin tuli mieleen Ryanin elekielestä, että onneksi äänestys on salainen, kun ei uskalla ääneen sanoa mitä ajattelee.

Tunti sitten televisio-ohjelmassa laskettiin, että tämän hetken tilanteenmukaan Clinton on suuressa johdossa osavaltioiden tilanne huomioituna.

On sanottukin, että republikaanit pyrkivät lähinnä pitämään kongressissa enemmistöpaikat. Trumpia pidetään kovasti puolueen vastaisena ja sehän olikin Trumpin alkuslogan vastustaa nykyisiä ammattipoliitikkoja, jotka hänen mukaansa ovat syyllisiä maan huonoon tilaan, liittovaltion velkaan, terrorismiin ja sotiin muun muassa.

Siitä voi tehdä arvauksena johtopäätöksen, että republikaanit katsovat presidentinvaalit ratkenneena.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti