21.8.2016

Populistit vastaan populistit. Mauton suola.

Nythän  on oikealta tullut trumpismin mukana populismi, joka mollaa entisiä vasemmiston populisteja syyttämällä näitä lähes heitteillejättäjiksi.

Eikä sitä voi kieltää, etteikö kymmenien vuosien valtakauden aikana  olisi voinut pitää huolen ihmisten vaurastumisesta ja hyvinvoinnista.

Meillä Suomessa on nyt ehdotettu vasemman voimien yhdistämisestä. Mutta tässä on kompastuskivenä isien pahat teot. Nehän vanhimmat isät suunnittelivat oikein järjestelmän, jossa ihmistä hoidettiin, eikä se ollut paha, muttei sille löytynyt maksajia.

Ja sitten seuraavan polven isät käänsivät takkinsa ja laittoivat suurimman osan kansaa näännytykseen ja konkurssiaaltoon. Tästä on pari sukupolvea vieläkin kärsimässä. Jos et pääse virkaan, niin olet tyhjän päällä ilman oikeutta auttaa itseäsi tekemällä, mitä pystyt.

Tämä johtuu protektionismista, jota ammattikiltat ja kauppakamarit harjoittavat.

Nythän oikeistopopulistit porskuttaa. Vaalilauseiksihan kelpaa ottaa kaikki väliinputoajien ja syrjittyjen asiat.

Trumpin kampanjakin on heittänyt tämän mitä menetettävää -lauseen ja nyt kuulemma peruu puheitaan maassa olevien ulkomaalaisten karkoittamisesta.

Tämähän on suunnattu meksikolaisten laillistamattomien ihmisten joukolle. Siellä on paljon perheenjäseniä, jotka joutuisivat lähtemään.

  Niin siis sitä, että eihän sitä kelkkaa pidä keulia miten sattuu. Voihan pyrkiä suosioon sellaisilla sloganeilla, missä ihan kaikkien etu on ensimmäisenä asiassa. Ja tämähän on ajattelevilla ihmisillä itsellään parhaiten tiedossa, mikä se etu on. Ei se saa olla etuilua, eli toisen edun vähentämistä.

Sunnuntai kun on, niin voi ottaa tähän epistolaan sen vertauksen suolasta, minkä Jeesus puhui. Hän sanoi, että kun suola käy mauttomaksi, se ei kelpaa kuin pois heitettäväksi.

Suomen vasemmisto kävi mauttomaksi ja heitettiin syrjään. Puuttuu usko ihmisen älyyn. Eivät ihmiset ole tyhmiä. Ei kukaan halua joutua toisten huollettaviksi.

Voihan näitä symbiootteja yrittää kehittää, mutta kymmenien vuosien vallassaollen pitää jo oppia huomaamaan tehdyt tyhmyydet.

Voihan hullulta populistilta oppia jotain. Jos ei muuta, niin huomaamaan omat virheensä. Ja politiikat on MÄÄRITELTÄVÄ uusiksi sana sanalta ja älyn valjennus valjennukselta.

Ei siitä muuten mitään tule. Kyllä se poliittinen korrektius on terveessä määrin purettava. Eivät ihmiset ole tyhmiä.


1 kommentti:

  1. Tuosta huollettavaksi joutumisesta sen verran, että 90-luvun Suomessa mollattiin ihmisiä, jotka joutuivat elämään yhteiskunnan varassa. Ei tämmöistä pidä tehdä. On niitä, jotka huoltoamme tarvitsevat. Kyllä terve ihminen tämän sallii ja haluaa, että heikoimmillakin on asiat hyvin, koti, lämpöä, ruokaa ja hoivaa. Ei sitä voi lopettaa. Mutta täytyy antaa ihmisten toimia, jotka pystyvät. Sehän on sitä onnen etsintää. Ei perustulo ole huono ajatus. Se vaan, että se inflatoi ja voi alentaa palkkoja, mikä aiheuttaa tuloerojen lisääntymistä.

    VastaaPoista