24.8.2016

Rasismi mennyt liian pitkälle muuttuakseen?

Laitoin tuonne @Uutisvahti in linkkejä tämän päivän kiintoisista uutisaiheista.

Uutisia hallinnoi vaalikampanja-asiat, joista yksi on Trumpin rasistiset kommentit ja ominaisuudet. Hänhän on sanonut, ettei tuomari voi olla virassaan objektiivinen sen vuoksi, että on syntyperältään meksikolainen. Vaikkakin syntynyt Amerikassa. Sitten on muita asioita myöskin, joita kampanja nyt yrittää hiljentää.

Washington Postissa on erittäin mielenkiintoinen artikkeli. Se kertoo miehestä, joka soitti valtiollisen televisiokanavan ohjelmaan, joka esittää poliitikkojen puheita ja kokouksia livenä. Siellä oli kysymys rasismista.

Hän kertoi olevansa rasisti. Hän kertoi, että hän on valkoihoinen mies, joka pelkää mustia ihmisiä siksi, että heidän maineensa on sitä, että käyttävät huumeita, ovat rikollisia ja väkivaltaisia.

Tuo ihminen, jolta hän kysyi, että miten hän voisi muuttaa rasistisia käsityksiään, vastasi, että hänen pitäisi tutustua mustiin perheisiin ja olla tekemisissä heidän kanssaan. Nuo rasistiset käsitykset ovat tulleet medioista, jotka käsittelevät juuri näitä uutisia.

Mutta mutta. Uutisvahti ajattelee, että kun rikolliset vankilasta päästyään otetaan roskien kuljetukseen keräämään kotitaloalueilta ja pihan nurmikon hoitoon, ja heidän on nähty saavan tästä houkutuksen tekemään murtoja noihin taloihin ja päätyneen murhiin ja muuhun väkivaltaan.

No, nämäkin tarinat ovat rasistisia, mutta tosia. Moni ajattelee, että on viisasta pysyä erossa tuosta väestöryhmästä, ettei tule mitään ongelmia.

Meillä on Suomessa menossa kovia kahakoita rasististen käsitysten vuoksi. Voiko ihmisiä ihan oikeasti syyttää rasismista, kun nuo ominaisuudet ovat niin selviä varoitusmerkkejä oman turvallisuuden suhteen?

Kanssakäyminen voi olla vaarallista eikä normaali ihminen mihinkään pakkokanssakäymiseen ryhdy. Eli onko rasismi ollenkaan voitettavissa? Ei rasismi ole yksipuolista edes, että sen voisi osoittaa jotenkin hoitoon. Jos vaikka yrittää, niin miten sitten, jos tulee sanomista jostain asiasta?

Onhan tämä kova aihe, ja kyllä lääkkeet olisivat siinä sulautumisessa. Mutta huomattakoon, etteivät amerikkalaiset ole sulautuneet satojen vuosien kuluessakaan, eivätkä nuo uskovaiset, jotka haluavat nyt tappaa Euroopassa.

Voihan tämä olla vaikea asia ottaa esille, mutta mitä muuta voi tehdä? Ei tähän mielestäni ole muuta ratkaisua kuin että voivat ihmiset pysyä omiensa parissa pääosin ja elää rauhassa ja antaa oikeus toistensa elää.

Luku- ja kirjoitustaidottomille on vaikea filosofioita opettaa. Ja siinä on suuren suuri vaara piilossa, jota ei voi jättää vaille huomiota.

---

Jälkiajatuksena tuonne ylemmäs, missä puhutaan huumeista ja niiden hankkimiseksi tehtävistä rikoksista. Olisiko sittenkin parempi laittaa pakkohoitoon ja antaa huumeita, niin etteivät ole vaaraksi ihmisille.1 kommentti: