23.8.2016

Sana on vapaa, ja ääni

Joku instanssi - media siis - ihmetteli, että mitä amerikkalaisille medioille on tapahtunut, kun ne tekevät puolueellista uutisointia.

Siltä se kyllä näyttääkin. Täytyy myöntää.

Asialla on tietysti monia puolia ja syitä. On paljon toimittajan poliittisesta näkemyksestä kiinni, että miltä juttu tai ohjelmajakso näyttää.

Journalisteiksi tunnustautuvat pyrkivät ottamaan vastapuolen edustajan mukaan, jonka kanssa voi sparrata sitten omaa asiaansa esille.

Sitten on tietysti tosiasiat, jotka presidentin kampanjan aikana otetaan esille ehdokkaiden puolesta. Nehän ovat ilman muuta puolueellisia.

Fox on värittynyt konservatiiviseksi jo alun pitäenkin. Siellä on kuitenkin joitakin, jotka ovat journalisteja.

Yksi toimittaja uutiskanavalla iltaisin esiintyvä, Hannity nimeltään, on nyt ilmoittanut, ettei hän ole koskaan ole väittänytkään olevansa journalisti. Hän pitää trumpitusta yllä oikein olan takaa yhtään häpeilemättä.

Lehdet, kuten New York Times ja Washington Post ovat kovasti Clintonin asialla. Vai pitäiskö sanoa mollaavat Trumpia. Tämä ei kaiketi ole ihan sama asia, kun eivät ne Clintonista paljon mitään sano.

Mutta siis Trumpin mollaamiseksi katsotaan hänen omien sanojensa toistaminen. Tätä Trump pitää itsensä vastaisena uutisointina.

Clinton on ollut melko hiljaa, hänen ongelmansa ovat vähän tylsempiä, vaikka vakavia asioita. Nythän on se linkitys ulkoministerin ja perheen hyväntekeväisyys rahaston välillä tutkinnan alla.

Ongelmana siellä nähdään, että hyväntekeväisyyteen lahjoittaneet - myös ulkomaalaiset - ovat pyrkineet pääsemään yhteyteen sisäministeriin ja saamaan vaikutusta sitä myöten.

Tämä ei Uutisvahdista vaikuta mitenkään ihmeelliseltä asialta, mitä ei tehtäisi. Eri asia on, että esille ei ole tullut mitään hyötyä, mitä näille rahan lahjoittajille olisi tullut.

Sitä nyt kaiketi kaivetaan kovalla tohinalla esille uusien julkaistujen 14900 meilin syövereistä.

Palataksemme tuohon sananvapauteen, nyt monet tahot pelkäävät Trumpin aloittavan uuden oikeistolaisen tv-kanavan. Sitä ovat jonkun väittämän mukaan pelkäämässä mm hänen oman puolueensa poliitikot.

Trumphan pääsi puolueen ehdokkaaksi mm. haukkumalla ammattipoliitikkoja. Nyt sitä on hiljennetty, kun pitäisi saada näidenkin tuki ja äänet. Mitä eivät monet heistä ole luvanneet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti