13.2.2013

... sen sellaista

Paavin ero on epäilemättä suuri uutinen, mutta että sitä edelsi pilapiirtäjän ennustus ja seurasi taivaalta pari salaman iskua Pietarin kirkon kupoliin, niin siinä onkin jo uskomattomille selittämistä. Der Spiegel esittelee pilapiirroksen, missä paavi on saanut lotossa täysosuman. Mikä vitsi oli silloin, kun se julkaistiin eroa edeltävänä päivänä, jää hämärään, mutta näin jälkikäteen ajatellen siinä oli jotain.


Muissa uutisissa huomio kiinnittyi Reutersin tekstiin, missä kerrotaan Egyptin asevoimien ohjanneen tulvavettä Gazasta Egyptin puolelle tuleviin tunneleihin. Niitä on käytetty salakuljetukseen Israelin asettaman kauppasaarron vuoksi. Israelhan haluaa tarkastaa kaikki Gazaan menevät tavarat, ettei niissä ole mitään aseistukseen sopivia osia eikä tietenkään itse aseita. Nyt Mursin aikana pidetään tällaista toimenpidettä pienenä ihmeenä, kun nimittäin Mursi on ideologisesti lähellä Hamasia. Siellä rajalla oli ollut jotain selkkausta, missä 16 Egyptin sotilasta kuoli.


Täällä ei puututa Unionin tilaa käsittelevään presidentin puheen sisältöön ollenkaan. Sitä kun ei tullut katseltua nimittäin. Vain pieni yksityiskohta Huffington Postista. Presidentti Obama tervehti senaatori Mark Kirkiä nyrkkipumpilla. Se oli räjähtävä sellainen, jossa käsi aukeaa pumpiksen jälkeen. Katsokaa itse, en minä osaa selittää, video on parin sekunnin pituinen. Onkohan tällainen tervehtiminen miten levinnyt Suomessa? Sehän sai alkunsa erään tv-tähden bakteeripelkoisuudesta. Ja hyvä onkin, toiset tosin tervehtivät jo pumppimalla kyynärpäällä, mikä on vieläkin hygienisempää.


Mitään salaisuuksia ei ole netissä nyt esiintynyt. Wikileaksiä emme ole tosin seuranneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti