25.2.2013

Elämän parrasvalot

Jossain tuolla arvosteltiin eilistä Oscar-gaalaa, että onko se hakemassa Tony-palkintoa, kun tyyli oli siihen viittaavaa. No, onhan taas kirjoittamista, kun puidaan tapahtuman kaikkia näkökulmia. Ei täällä nyt kuitenkaan. Mekot on katsottu, NYTissä oli kuvia jopa vuodesta 1997 alkaen. Voittanut paras elokuva osui oikeaan. Tuollaiset tositapahtumiin perustuvat teokset, kuten Argo, ovat allekirjoittaneen mieleen. Itse elokuvaa ei nyt ole kylläkään vielä katsottu, kun täytyy odottaa, että se tulee kotikatsomossa nähtäväksi. Elokuvateatterien penkit ovat liian ahtaita ylimääräistä painoa kehittäneelle, ja jalat puutuvat.


Suomi on elämän parrasvaloissa täällä parilla uutisella. Suomen kommunistinen puolue on vaatinut allafrica.com -verkkosivuston mukaan joidenkin Marokossa pidätettyjen mielipidevankien vapauttamista. Voimakkain valo osuu tässä siihen seikkaan, että Suomessa on kommunistinen puolue.


Sitten, joku suomalainen dosentti on määritellyt hymyilemistä. Tämä uutinen on päässyt science20.comin parrasvaloon otsikolla hymyileminen ja sen toiminnot. On vähän vaikea ymmärtää, että onko tämä uutinen otettu mukaan vitsinä, kun tuo ko dosentti ei hymyile suinkaan kuvassa, mihin tekstissä kiinnitetään huomiota ja kaiken huipuksi nämä tehdyt huomiot hymyilemisestä vaikuttavat kyllä itsestään selvyyksiltä. Ei millään pahalla, mutta muut ovat tutkineet hymyilyä paljonkin ja todenneet, että kun laittaa suunsa hymyyn, se muuttaa ihmisen koko asennetta. Mutta meillä ehkä pitää tämän miettiminen aloittaa alusta.


Italian parrasvaloissa paistattelee Berlusconin fasistinen puolue. Miten italialaiset ajattelevat tulevaisuudestaan, onkin tässä mietittävissä. Eurooppaa syytetään Der Spiegelissä siitä, ettei se ole ottanut vahvempaa asemaa Natossa ja keventänyt amerikkalaisten taakkaa. Tähän tekee mieli sanoa vain, että auta armias, ei asioita  näköjään voi jättää eurooppalaisten hoitoon. Toivotamme paljon voimia amerikkalaisille, niille, joilla vielä on omatunto ja oikeuskäsitys olemassa. Vaan näkymät eivät ole parhaat tällä hetkellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti