9.2.2013

Lunta, plagiointia ja lentäviä kalmareita

Itärannikon lumimyrsky on pääuutinen kaikilla medioilla. Lunta on tullut jopa metrin verran, sähköt on poikki ja liikenne lamassa. Amerikassa tällaiset ilmiöt ovat 'Act of God'. Ja sitä ne ovatkin, sillä niille ei mahda mitään ja mieleen nousee skeptisimmällekin, että pitäisikö tässä ymmärtää jotain, kun samalle alueelle iskee koettelemukset kerta kerran jälkeen. Entisiä ongelmia ei ole vielä ratkaistu ja määrärahat olivat kongressissa jumissa, millä ihmisiä piti auttaa. Sähköt on poikki pitkiä aikoja ja talvi on kylmä.


Politiikan alalta tulee kohu-uutinen, jossa Saksan opetusministeri on päättänyt erota tehtävistään. Syy on siinä, että yliopisto on peruuttanut hänen tohtorinarvonsa plagioinnin vuoksi. Tämä onkin kova skandaali. Independencen jutusta pääsi siihen käsitykseen, että nainen aikoo nostaa kanteen yliopistoa vastaan ja väittää, ettei ole plagioinut mitään väitöskirjaansa. Jos siitä tulee oikeusjuttu, niin sitä seuraamme mielenkiinnolla.


Tieteen puolelta nousee sellainen kuriositeettijuttu kuin tarina japanilaisista lentävistä mustekaloista, vai mitä kalmareita ne ovat, on todistettu toteen. Huffington Post kirjoittaa asiasta. Mustekalat lentävät parvena ja voivat nousta jopa 30 metrin korkeudelle. Lentonopeus on 11 metriä sekunnissa ja niiden motoriikka on selvitetty. HuffPostin sivulta löytyy kuvakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti