4.2.2013

Jälkipelit ja Richard III

Suuri Super Bowl on pelattu taas vuodeksi. Jos et tiedä, mikä Super Bowl on, niin ei haittaa, ei sillä ole mullistavaa merkitystä. Oletus kuitenkin on, että lukijani tietää tämän ja myös sen, että televisiokanavan (CBS) mainostila maksoi lähes 4 miljoonaa dollaria puolen minuutin ajalta.

Jälkipeleissä nämä mainokset pääsevät usein - ja myös pelin aikana - päärooliin. Niiden hinta on varmasti tuon 4 miljoonan arvoinen, sillä niitä katsellaan oikein mainosten kera jälkeenkin päin.

Huffington Post postaa tänään kaikki mainokset sivullaan. Paras on Uutisvahdin mielestä Coca Colan pätkä, missä on koottu somesta pieniä videon pätkiä yhteen maailman turuilta.


Lehtikierrokselle lähdettiin tänä aamuna sillä mielellä, että mitä ovat eri medioitten pääuutiset. En tiedä pääuutisista, mutta kaikkien etusivun uutinen on Richard III:n luiden tunnistaminen.

No, allekirjoittanut ei ollut koskaan kuullutkaan Richard kolmannesta, mutta nyt on. Ja siellähän oli oikein Wikipediassa selostus hänen elämänkaarestaan.

Richard III oli Englannin kuningas, joka kuoli taistelussa pahasti haavoittuneena vuonna 1485 oltuaan kuninkaana vain pari vuotta. Hän oli kuollessaan 32-vuotias. Jotenkin hänen luunsa olivat päätyneet parkkipaikan alle.

Ainakin New York Times, Washington Post, Los Angeles Times ja Reuters julkaisevat uutisen verkossa etusivuillaan. Että siis joko hän on ollut tärkeä mies, vai onko arkeologia vain niin kiehtova aihe, että uteliaita riittää.

BBC:llä on yhteenveto siitä, kuka Richard III oli:

  • Richard syntyi Fotheringhayn linnassa Northamptonshiressä, jossa Mary Queen of Scots myöhemmin teloitettiin
  • Gloucesterin herttuana Richard otti symbolikseen raivoavan valkoisen villisian
  • Hänen kruunajaisensa pidettiin Westminster Abbeyssä samantyyppisessä seremoniassa kuten nykyisen kuningattarenkin seremonia oli
  • Richardin hallituskausi oli yksi lyhyimmistä Englannin historiassa - 26 kuukautta
  • Hän oli viimenen Englannin kuningas, joka kuoli taistelussa. hänet tappoivat tulevaisuuden kuningas Henry VII:nen joukot.

Tämä historiallinen uutinen sopi hyvin Uutisvahdin ajatusmaailmaan, sillä sunnuntaina tuli katseltua BBC:n tuottama ohjelma Prinssi Charlesistä katselemassa suvun kotivideoita. Ne olivat varsin inhimillisiä, joista selvisi, että siellä leikittiin lasten kanssa - vaikkakin korkokengissä ja vekkihameissa, kuten Elisabeth ja Margaret - villejä leikkejä ja Charlesilla oli onnellinen lapsuus vanhempiensa kanssa lomia viettäen.


Näin pääsemme viikon alkuun. Hyvää jatkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti