11.2.2013

Hyvää alkuviikkoa

Euroministerit kokoustavat tänään Brysselissä pohtien Kyproksen ja Kreikan asioita. Näistä kokouksista on entinen kohuilu poissa, vaikka tilanne ei ole mitenkään korjaantunut. Euro oli kuukauden vaihteessa varsin hyvässä kurssissa, mutta on nyt näiden epävarmojen asioiden, kuten mm. Italian vaalien lähestyessä menettänyt arvoaan. Tai ainakin näin lehdistössä uumoillaan. Ja sehän uumoilu tulee siitä, että pitää kirjoittaa juttu jostain ja näin se onkin tehty tänään.


Arianna Huffingtonia voi alkaa pian nimittää mediamoguliksi. Tuo Huffington Postin perustaja on julkisilla areenoilla keskustelemassa maansa, Yhdysvallat, politiikasta ja on eilen sunnuntaina CNN:n Farid Zakarian ohjelmassa toivonut maan presidentiltä otetta työpaikkoihin ja talouteen sen unelmahötön sijasta, jota on kuultu.

Arianna Huffington pyrki aikoinaan sitoutumattomana (2003) Kalifornian kuvernööriksi ja käytti kymmeniä miljoonia omaa rahaa kampanjointiin. Muistaakseni 40 miljoonaa dollaria. Ei päässyt kuitenkaan siihen virkaan, kääntyi demokraatiksi ja perusti tunnetun verkkolehden, jota julkaistaan USA:n lisäksi Kanadassa, Ranskassa, Britanniassa, Espanjassa ja Italiassa. Tai ei vahdilla ole tietoa tästä demokraatiksi kääntymisestä muuta kuin oletus, sillä lehti on voimakkaasti republikaanivastainen. Tämä voikin olla niin, että Arianna on sitoutumaton mielipiteissään. Arianna Huffington on amerikankreikkalainen.


Der Spiegel kirjoittelee vastakkainasettelusta, johon Euroopan Unioni on päätänyt ryhtyä. Asia koskee hedelmiä, joita myydään Saksassa ja jotka ovat kotoisin Israelin palestiinalaisalueilla olevilta juutalaisasutuksilta. Hedelmät tulevat merkinnällä Made in Israel ja tämä on niin kova juttu, että vaikka hedelmistä ei ole varmuutta, miltä tilalta ne ovat tulleet, niin EU on päättänyt alkaa paheksua tilannetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti