22.7.2016

Vahvaa nostatusta

Trumpin puhe nostatti kiihkoa konventin yleisössä. Trump vaikutti aika ajoin ärtyneeltä keskeytyksiin, kun yleisö huusi.

Mediat ovat kuvanneet puhetta hyvin synkäksi. Lähinnä siis sen antamaa kuvaa Amerikasta ja maailman tilanteesta.

Eihän se mitään kehuja sisältänyt, mutta lehtien tekemät fackt checkit kyllä antavat käsityksen, että ei siinä liioittelua ollut. Mm Yhdysvaltain  valtion velka on lähes kaksinkertaistunut Obaman hallinnon aikana lähes kaksinkertaiseksi, ollen nyt yli 19 triljoonaa, eli 12 nollaa.

Rikosasioista oli puheessa osin jotain vikaa siis numeroissa. Presidentti Obama otti asioihin kantaa pressikonferenssissaan yhdessä Meksikon presidentin kanssa juuri äsken.

Oma käsitys puheesta oli se, että siinä luvattiin välitöntä lain ylläpitämistä ja rikollisuuden lopettamista heti virkaanastujaispäivänä.  Tämä on tietysi mahdollista Marshall lawn ja Kansalliskaartien aktivoimisella.

Yliammuttua omien kykyjen ja presidentin vallan arviointia. Yleisö taisi ottaa puheet todesta. Varmaa on, että amerikkalaiset toivovat vahvaa johtajaa, joka laittaa maan talouden kuntoon ja järjestää työtä massoittain. Sekä hoitaa terrorin pois päiväjärjestyksestä.

Eri asia tietysti on, että kuka siihen pystyy. Donald Trump on nyt luvannut sen tehdä. Ensi viikolla kuullaan, mitä Hillary Clinton lupaa. Tilanne ei hänen kohdallaan näytä hyvältä, kun on ollut mukana hallinnossa, jonka saavutukset ovat kiikun kaakun joka alalla.

Obaman presidenttiydestä on Spiegelillä hyvä kuvaus videon muodossa. Siinä selitetään, että Obama ei voinut onnistua toteuttamaan uudistuksia, koska republikaaninen kongressi esti kaiken.

Nämä uudistukset eivät kuitenkaan ole niitä asioita, joihin Trump puheessaan kiinnitti huomiota.

Trumpin puhe oli musertava arvio Obaman ja Clintonin epäonnistumisista.

Linkki Trumpin puheen transcriptiin on @Uutisvahti Twitterissä. Se julkaistiin monissa lehdissä jo pari tuntia ennen sen pitämistä. Lopullinen Trumpin esittämä puhe ei paljoa poikennut vuodetusta transcriptistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti