21.7.2016

NYTin Trump haastattelu eilen

New York Times julkaisee transcriptina eilen tehdyn haastattelun. Olen laittanut linkin @Uutisvahti in Twitteriin.

Sen pitäisi kiinnostaa - ketä tahansa politiikasta kiinnostunutta,  mutta erityisesti Suomen NATOon liittymistä suunnittelevaa.

Haastattelusta käy selville, että jos Trumpista tulee presidentti, niin Amerikka ja sen talous on asioissa ensimmäisellä sijalla. NATOmaiden pitää maksaa käypä hinta amerikkalaisten osuudesta sen toimintaan.

Eihän tämä ole uusi asia, mutta tuossa transcriptissä on selkeämpi kuva Trumpin näkemyksistä kuin mitä kampanjapuheista on päässyt käsitykseen.

Ei ole mikään ihme, jos amerikkalaiset tulevat valitsemaan oman maansa vahvemman taloustilanteen marraskuun 8. Päivän vaaleissa.

Tämä ei ole huono linja, . Onhan välttämätöntä olla vahva talous, ettei joudu tekemään ratkaisuja pakkotilanteessa.

Pitää lisätä tähän vielä, että Trump ei ole valmis taistelemaan Venäjää vastaan Baltiassa. Tosin tämän voi tulkita niinkin, että käypää hintaa vastaan se voi tapahtua. Siis ettei se ole geopoliittinen päätös.

----------

Yksi asia vielä NYTin haastattelusta tuli ilmi. Trump tukee Turkin Erdogania ja oli otettu siitä, miten tämä nopeasti tukahdutti vallankaappauksen.

Tästä voi päätellä, että hän ei ehkä ole täysin selvillä, mitä siellä on tekeillä. Hän katsoo voivansa saada kurdit ja Erdoganin samaan pöytään suunnittelemaan iskuja ISIStä vastaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti