18.7.2016

Hassu juttu

Republikaanien kokouksessa on paljon huutoa. Huutoäänestyksellä yritetään selvittää, että periaatteessa saavatko kokousedustajat äänestää oman osavaltion ehdokkaan ohi, eli Trumpia vastaan.

Yllätys on, että se tapahtui huutoäänestyksellä, josta puheenjohtajisto ensin päätyi siihen, että äänestystä ei suoriteta. Trumpin vastustajat kuitenkin jatkoivat huutoprotestiaan, puheenjohtaja poistui lavalta ja nyt ihmetellään, että mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tähän pitää lisätä pari asiaa. Nimittäin republikaanisen puolueen johto on selkä seinää vasten. Trumphan uhkasi, että jos ei puolueen johto tue hänen ehdokkuuttaan ja käyttäydy kunnolla, hän pyrkii presidentiksi ulkopuolisena ehdokkaana.

Tuossa vaiheessa Trumpin suosio esivaalien aikaan oli suuri. On taatusti varmaa, että tuo uhkaus ei ole unohtunut ja on todennäköisesti toistettu.

Tästä tekee mieli vetää johtopäätöksenä, että Stop-Trumpilaisten vaatimukseen äänten laskemisesta ei suostuttu ja siksi puheenjohto nopeasti päätti, että näin ei tehdä.

Coloradon osanottajat kävelivät ulos sen seurauksena. Trumpin vastustajat sanoivat, että mitä vikaa olisi laskea ääniä. Se olisi ollut puolueen sääntöjen mukaista tehdä.

Trumpin on edelleen saatavaa 50% plus yksi ääni tullakseen valituksi.

Siinä meille maailman johtaja, joka tietää, miten kiristetään asiat .haluttuun lopputulokseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti