21.7.2016

Mediahuomioita ja Trumpin suukko Pencelle

Eilen illalla republikaanien puoluekokouksessa puhui mm. Trumpin poika Eric.

Oprah Winfrid oli joskus kysynyt Donald Trumpilta, että aikooko hän joskus pyrkiä maan presidentiksi. Eric kertoi isänsä vastanneen, että vain jos tilanne on niin huono, että hänen on pakko. Ja että nyt se tilanne on tullut.

Mediat esittivät puheen suorana kokonaisuudessaan. .

Lehdet, myös New York Times, ovat julkaisseet hyvin tasapuolisesti, mitä Trumpin perheeseen tulee. Myös Melanian puhe otettiin positiivisesti vastaan, vaikka plagiointi olikin pari päivää pääuutisaiheena konventista.

Jossain näkyi kommentti, että media tutki Melania Trumpin puhetta paljon tarkemmin kuin Hillary Clintonin sähköposteja, joita lähetettiin omalta yksityiseltä serveriltä ja joiden on väitetty aiheuttaneen salaisen tiedon joutumista ulkomaisiin käsiin.

Tätähän FBI tutki tarkkaan ja tuli siihen tulokseen, että oli osoitettu, että käytäntö oli lähinnä osoitus vakavasta huolimattomuudesta. Tämä ei kuitenkaan aiheuta syytteen nostamista.

New York Times on pääkirjoituksessaan aikaisemmin julkistanut kannattavansa Hillary Clintonin ehdokkuutta presidentiksi. Mediat kyllä ovat vaikeuksissa Clintonien painolastin kanssa.

Voi olla, ettei demokraattien ensi viikon puoluekokousta kärsi katsella. Tämä fiilis on tänään.

Donald Trump sr puhuu tänä iltana. Sitä voi olla myös raskasta kuunnella, mutta uteliaisuus voittaa. Ja voihan olla, että joku on kirjoittanut hänelle presidentillisen puheen. Tätä ominaisuutta häneltä on toivottu myös tytär Ivankan suulla.

Eilen oli siis esittelyvuorossa varapresidentti Mike Pence (lausutaan maik pens). Hänen puheensa lopuksi yritti Trump antaa varapresidentille suukon. Tästä on meillä linkki videoon Twitterissä.

Tänä aamuna ovat mediat miettineet, että mitä Trumpin olisi pitänyt sen sijaan tehdä. Ja sehän oli se, että nostetaan kädet yhdessä ylös ja tuuletetaan käsi kädessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti