1.3.2013

Kipukohtia

Italian uutiset naurattavat ja itkettävät talouden arvailijoita ja meitä lukutsankkejakin. The Economist on etusivullaan oikein kuvannut Italian klovnit, Grillon ja Berlusconin. Der Spiegel kirjoittaa, että Saksan sirkuspellet ovat loukkaantuneita tälläisestä vertauksesta. Tosiasiassa vitsit ovat vähissä.


Positiivisia uutisiakin Italiasta on esillä. Der Spiegel, edelleen, julkaisee kuvaa Milanosta, jossa betonilähiöt ovat saaneet, vai saamassa, uuden muodon. Pystymetsäksi nimitetään kerrostaloja, joiden parvekkeilla kasvavat puut ja tämä on italialaista innovaatiota parhaimmillaan.


Amerikkalaiset kirjoittavat liittovaltion säästöohjelmasta, jonka pitäisi tulla voimaan ensi yönä puolenyön aikaan. Se kulkee nimikkeellä sequester. Tämän sanan google-suomennos, eristää, takavarikoida, ei oikein vastaa asian luonnetta. Se on siis budjettileikkaus, jossa liittovaltion eri toimintoja leikataan automaattisesti. Suuri osa menee puolustusmenoista, mutta San Francisco Chroniclen mukaan Suomeen liittyvä eräs osa kyllä tulee toteutumaan. Se on General Electricin suomalaisen tytäryhtiön Datex-Ohmeda Oy:n saama toimitussopimus arvoltaan $19,8 miljoonaa.


Amerikkalaiset luonnonilmiöt ja mullistukset ovat omaa luokkaansa. Floridassa maapohja petti Tampan lähistöllä miehen makuuhuoneen alapuolella ja mies sänkyineen vajosi syntyneeseen syvään kuoppaan. Tässä on linkki oikein videoon. Pelastuslaitos kutsuttiin apuun ja mies saatiin ylös. Makuuhuoneen kohdalla on syvä vajoama.


Syyrian kapinallisten avustamistilannetta yritetään lukea rivien välistä Washington Postin pääkirjoituksessa. Tämä on varmaan vaikea tilanne, kun ei koskaan tiedä, milloin liittolaisista tulee vihollisia. Lehti lainaa maan presidentin sanoja: "Olemme päättäväisiä sen suhteen, että Syyrian oppositio ei joudu roikkumaan tuulessa ihmetellen missä tuki on, tai onko se tulossa."


Loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti