6.3.2013

Krugmanko voitti?

Sananen Venezuelan Hugo Chavezista, jonka ilmoitettiin kuolleen eilen klo 16.25 Venezuelan aikaa. Tai ei nyt oikein itse miehestä, vaan miehen pyrkimyksistä. CNN haastatteli monia asiaan liittyviä henkilöitä. Niiden joukossa oli heitä, ketkä olivat kokeneet omakohtaisesti, minkälainen Chavezin Venezuela oli.

Siellähän oli kiinnitetty huomio köyhiin, mikä oli oikein tehty, maalla kun on runsaita öljytuloja, jota öljyä osti myös Yhdysvallat. Mutta sieltä puuttui kommunistimaiden tapaan tavaraa. Siellä saattoi olla niin, että latteen ei ollutkaan maitoa saatavilla kahvilassa. Tämä tavaran puuttuminen on kommunisteilla vielä ratkaisematta. Mitä on köyhille antaa, jos ei ole mitään? Pelkällä rahalla ei mitään tee.

No niin. Nyt on kaikki päivän aiheet käsitelty. Tämä ei ole huumoria, sillä tänään ei ole oikein mitään asiaa.

Jon Stewart tekee kesällä elokuvaa ja on koko kesän poissa Comedy Centralilta. Näinköhän politiikka kallistuu oikealle sen johdosta? Tämäkään ei ole huumoria, sillä Stewartin Daily Show on monien monien uutiskanava, missä politiikkaa käsitellään medioitten esityksen ja poliitikkojen tekemisten ja sanomisten pohjalta. Se on tehokas päivittäinen yhteenveto asioista, joista ihmiset muuten tietäisivät hyvin vähän. Se on pohja mielipiteille.

Katsoin vielä San Francisco Chroniclesta, mitä talousuutisia siellä oli. Jos oikein ymmärsin, niin Olli Rehn on taipumassa Krugmanin moitteiden alla ja antamassa lisäaikaa noille velkaantuneille valtioille tuoda budjettinsa tasapainoon. Tästä ei tule mieleen muuta kuin että Rehnilläkö on noin paljon valtaa? Ja tottelevatko ne, vai onko se kiristyskeino EVM-rahoituksen tarpeessa? Vai mistä lie valta tulee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti