2.3.2013

Elämän kevättä lumimyrräkässä

Mistä alkaisin? Tämä ei kylläkään ole Love Story, jonka laulun alkusanat nuo ovat, vaan kiihkeää pohdintaa päivän uutisten ja blogien parissa.


New York Timesista olen valinnut OP-ED kirjoituksen, jossa pari professorin tasoista italialaisnimistä miestä kertovat, miksi italialaiset äänestävät Berlusconia. Lyhyesti sanottuna tämä johtuu siitä, että Berlusconi on vahva mies, jonka toivotaan ratkaisevan ongelmat ilman demokratian hankalia kiemuroita. Vaikkapa sitten kulmat oikaisten. Monet liikemiehet hyötyvät Berlusconin lepsuiluista mitä lakien noudattamiseen tulee ja näin se menee, että Berlusconi taitaa olla italialaisen elämäntavan vertauskuva ja siksi suosittu. Tämä on tärkeä seikka, mikä Suomenkin päättäjien tulisi ottaa huomioon sopimuksiin mukaan lähtiessään. Kun on se italialainen siellä EKP:nkin johdossa...


Der Spiegelin Maailma Berliinistä osiossa mietitään EU:n pyrkimyksiä rajoittaa pankkiirien bonukset sataan prosenttiin heidän vuosiansioistaan, kahteensataan prosenttiin osakkeenomistajien suostumuksella. Pankkiirit vastustavat tätä, ihmekö tuo. Tähän on pakko heittää kommentti, että pysykööt sitten pystyssä omin neuvoin ja asiakkaat varokoot, minne rahansa laittavat. Ja, please, antakaa meille suomalaisille takaisin Postipankki.


Reutersista löytyy uutinen alkoholiriippuuvuuteen kehitetystä lääkkeestä, johon EU on antanut suostumuksensa. Tällä lääkkeellä on jotain tekemistä suomalaisen firman kanssa. Toivottavasti alkoholisteilla on rahaa ostaa sitä ja voimia myös käyttää. Se toimii siten, että lääke otetaan sellaisena päivänä, jolloin ihminen on vaarassa ruveta ryyppäämään. Se on vaan niin, että vaikeimmissa tapauksissa elämässä ei muuta ole, kuin odotus siitä, että kun taas pääsisi ryyppäämään. Että voimia niille, jotka yrittävät löytää muuta tekemistä. Tämä oli tietysti oma kommentti, eikä uutisessa puhuta tästä mitään. Lääke on nimeltään Selincro.


Lopuksi pitää vain mainita sellainen seikka, että allekirjoittaneen mielestä kaikkein mielenkiintoisimmat uutiset ja ohjelmat löytyvät CBS:ltä. Siis aiheet voivat olla täysin mitäänsanomattomia, mutta kun niitä jää katselemaan, niin aihe kuin aihe esitetään todella mielenkiintoisesti. CBS:n sunnuntaiaamun ohjelma ja 60 Minutes ja sitten tietysti tv-sarjat, kuten Medium, The Good Wife, Survivor, The Amazing Race ja muut, ovat television parasta. Pitääpä tutkia ja analysoida, mistä tämä kaikki johtuu.

Muistakaa silitellä toisianne, kun niitä hyviä neuroneita erittyy sillä tavalla. Jos muistatte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti