14.3.2013

Mutujuttuja

Der Spiegelissä on tarkka selvitys uudesta paavista. Otsikon alla viitataan johonkin menneisyyden luurankoon, muttei allekirjoittaneelle auennut, että mikä se oli. Ellei sitten se, että tuo arkkipiispa ei vastustanut Argentiinan sotilasjunttaa ja jotain siellä oli näiden jesuiittojen sieppaamisesta.

Mitäs Amerikkaan kuuluu? Koomikot Jon Stewart ja Steven Colbert ovat pääsiäislomilla pari viikkoa alkaen tämän viikon maanantaista. Että mitä Amerikan politiikassa todella tapahtuu, on nyt vähän epäselvää. Niin kyllä, sieltä meillä otetaan nämä tiedot, ei noita uutislähetyksiä kukaan jaksa seurailla. Jon Stewartin väki katselee Foxin uutiskanavaa ja kertoo sieltä, mitä meidän pitää tietää ja esittää vastaväitteet. Jotain budjettia ne politiikan huipulla ovat yrittäneet keskustella. Amerikassa ei ole ollut budjettia kuuteentoista vuoteen.

Dow Jones tekee ennätyksiä lähes päivittäin. Kai sijoittajatkin ovat kyllästyneet seuraamaan uutisia.

Jostain luettiin, että - tai kerrottakoon tämä nyt ensin - sana googlon, joka on jotain kreikkaa tai jotain, tarkoittaa lukua jossa ykkösen perässä on sata nollaa. No niin, siis siitä Gooooooogle on saanut nimensä.

Mutta siis Googlen johtaja Schmidt on laajentamassa Googlen toimialaa avaruuden kaivostoimintaan. Asteroideissa on kuulemma platinaa ja muita hyödyllisiä metalleja, joita pitäisi alkaa hyödyntämään. Siellä on varmaan niitä harvinaisia metalleja, jotka ovat hirveän keskeisessä asemassa nykyteknologiassa ja joita esiintyy pääosin Kiinan alueella ja jonkin verran Brasiliassa. Ne ovat platinaakin kalliimpia.

Tässä tuli katseltua ohjelmaa avaruudesta. Olisko ollut History kanavalta. Kertoivat, että maata kiertää laaja kerros avaruusromua, jota on jokin liittovaltion elin vahtimassa eri puolilla maailmaa olevissa tarkkailuasemissa. Avaruusromu on erittäin vaarallista noille sukkulalennoille, joita nyt ei tosin ole tiedossa, mutta onhan siellä tietoliikennesateliitteja ja paikannussatelliitteja, joihin radaltaan suistuneet romut voivat törmätä ja aiheuttaa vahinkoa. Väärää paikannustietoa voi helposti tulla ja sitä onkin tullut. Että tämä pitää ottaa huomioon ja kartat on pidettävä käsillä, jos meinaa varmuudella löytää perille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti