25.3.2013

Parempaa vointia tekemällä hyvää

Päivän uutinen tulee BBC:ltä terveyden alalta. Siellä kerrotaan, että random acts of kindness helpottaa omaa ahdistusta. Näin lyhyesti sanottuna. Laitetaan tähän linkki uutiseen.

Näitä hyviä tekoja voi tehdä vaikka ihan tuntemattomille. Jutussa kerrotaan ihmisestä, joka kirjoitteli rakkauskirjeitä ja ripotteli niitä pitkin kaupunkia osoittaen ne sille, joka kirjeen löytää. Kirjoittajan oma olo parani tällä tekemisellä.

On huomioitava, että asiantuntijat ovat todenneet hyvän tekemisen merkityksen omaan mielenterveyteen erittäin voimakkaana positiivisena vaikutuksena. Tästä pääsemme muistuttamaan, että jo Raamatun aikaan opetettiin hyvän tekemistä. Ihmisen oma olo paranee siis siitä, että tekee hyvää toisille. Hyvän tekemisellä on siis Jumalallinen tarkoitus ihmisen oman onnellisuuden takaamisessa.

Jotain hyviä neuroneita siis erittyy tällaisestakin tekemisestä. Jo pieni hymy ostoskeskuksen vilskeessä kanssa-asiakkaalle auttaa alkuun. Marketissa voi auttaa muutenkin. Vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa pieni apu helpottaa elämää. Ylähyllyltä voi vaikka poimia tuotteen, jota joku tavoittelee.

Levittäkäämme hyvää oloa tällä viikolla oikein ahkerasti, niin voimme itsekin erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti