7.3.2013

Pikku-uutisia maailman näyttämöltä

Pohjois-Korea uhkailee Amerikkaa ydinhyökkäyksellä. Tähän YK:n turvallisuusneuvosto muutama minuutti sitten vastasi lisäsanktioilla. Emme aio pitkästyä eikä pitkästyttää sillä, mitä sanktiot ovat. Ihmettelemme vain, että mitä vielä oli jäljellä, mutta ei se mitään, olkoon.

Aikaisempi presidentti Bush vastasi Pohjois-Korean uhkailuihin sanomalla, että jos Pohjois-Korea ampuu mitään minnekkään, se hetken kuluttua lakkaa kokonaan olemasta. Nykypresidentin kommentteja ei nyt ole tiedossa, tulleneekokaan, kun nämä uhkailut ovat niin tavallisia. Pohjois-Korean nykyinen johtaja ei oikein taida olla realiteeteista selvillä.


Yllytyshulluus on laajalti vallalla, sen laajemmassa merkityksessä. Ranskassa on nuori äiti haastettu oikeuteen lähetettyään lapsensa kouluun, vai päivähoitoon, sellainen T-paita päällään, missä luki, että olen pommi, olen syntynyt syyskuun 11. T-paidan oli ostanut pojan setä, joka on myös oikeudessa vastaamassa jonkinasteisista terrorismin lietsomissyytteistä.

Pojan äiti sanoi vain pukeneensa paidan lapsen päälle ajattelematta asiaa sen enempää. Näin yllytyshulluus on päässyt siis syvälle ihmisissä, että noinkaan jyrkkää tekstiä ei kavahdeta sen vertaa.


Hyvänä uutisena tänään on julkistettu, että Walmart.com ottaa myytäväkseen naisten pienten yritysten tuotteita ympäri maailmaa. Tämä voi antaa isojakin mahdollisuuksia pienyrittäjille. Naisten varassa on monien kehitysmaiden perheiden toimeentulo ja elämänlaatu. Siinä on vaan sellainen ongelma, että mitä noiden maiden ahneet johtajat sitten tekevät, kas kun oikeusvaltiokäytäntö on vielä niin harvinaista maailmalla. Mutta kyllä kai sinne meidänkin naisten tuotteet kelpaavat, että siitä vaan tarjoamaan tuotantoa Walmartille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti