28.3.2013

Hyvää Pääsiäistä!

Elokuvaa King of Kings esitettiin jollain kanavalla. Sille oli annettu kolmen tähden, neljästä siis, arvostelu. Elokuva on jo vanhaa perua. Ja olikohan niin, että sitä ei suositeltu lapsille.

Pääsiäisen tapahtumat olivatkin hirmuisia. Muistan kuinka lapsena - varsin pienenä jo ennen kouluikää - istuin kansakoulun juhlasalissa katsomassa filmiä ristiinnaulitsemisesta. Taisi olla kiirastorstai tai pitkäperjantai-ilta. Tuo tunnelma on voimakkaana mielessäni edelleen.

Pääsiäisen sanoma ei olekkaan ristiinnaulitsemisessa. Se on ylösnousemuksessa. Ristiinnaulitseminen oli vain roomalaisten hirveä tapa kohdella tuomittuja. Kuolema oli kauhea, mutta ylösnousemuksen ilosanoman ei pitäisi joutua sen varjoon. Elämä on iankaikkista, siinä on suuri motiivi ihmiselle elää paremmin lähimmäisiään oikein kohdellen.

Sodista palannut isäni oli menettänyt toivonsa ja terveytensä. Hän ei politiikasta kiinnostuneena osannut etsiä pappien pilaamaa toivoa hengellisestä elämästä. Tuohon aikaan ei tiedetty paljoa ihmisen ominaisuuksista. Isä kuolikin 59-vuotiaana sydänkohtaukseen työpaikalla syötyään nitroja jo vuosia. Ei ollut pallolaajennuksia eikä ohitusleikkauksia.

Isä sanoi nuorelle lapselleen, että mitä millään on väliä, kun kuolee kuitenkin. Tämä elämänohje aiheutti nuoressa sellaisen asenteen, ettei opiskelu kannata, kun elämä loppuu kohta kuitenkin.

Kuoleman läpi pitää mennä, mutta henki on ikuinen ja sitten aikanaan tulee ruumiin ylösnousemus. Se on ylösnousemuksen aamu. Tämä on ilosanoma, jonka kautta jaksaa elämästä olla kiitollinen ja sen koettelemuksissa olla kärsivällinen.

Lunastus puhtauteen ja elämään kirkkaudessa yhdessä rakkaittensa kanssa iankaikkisesti, on pääsiäisen sanoma ja lupaus. Ne arvot, joita Kristus opetti, ovat ratkaisu kaikkiin tämän maailman kaikkiin ongelmiin. Ongelmia ei voi poistaa muuten kuin jokaisen yksilön omakohtaisella asenteen muutoksella.

Hyvää Pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti