8.3.2013

Kärryiltä putoamiset

Nobelisti Krugman selittää pörssien nousua. Se on jotenkin nurkan takaa kierretty selitys, jota allekirjoittanut ei oikein usko. Nimittäin sanaton viesti pörssikaupan käyrän ennätykset ylittävä nousu johtuu siitä, että pörssihait eivät halua amerikkalaisille yleistä terveydenhoitoa.

Nythän on automaattinen liittovaltion menojen leikkaus, the sequester, voimassa. Krugmanin kolumnin perässä on austraalialaisen lukijan kommentti, jota Uutisvahtikin diggaa: Miten kauppa voi käydä, kun amerikkalaisille työntekijöille ei makseta kunnon palkkoja?

Eiköhän nämä pörssien sahaamiset liene vaan taas tahallaan aiheutettuja, kun välillä pitää myydä ja välillä ostaa, ihan vaan myymisen ja ostamisen vuoksi.


Lontoossa päämajaansa pitävä Bridgepoint, joka omistaa Suomessa Terveystalon, on laittanut Morgan Stanleyn tutkimaan josko se nyt kannattaisi myydä. Hintaa olisi kertynyt lisää noin 60 miljoonan verran. Bridgepoint osti Terveystalon vuonna 2009. Näin kertoo Reuters.

Siinä on siis pääoma kasvanut näin muutamana vuotena aika paljon. Putosimme kärryiltä siinä vaiheessa, kun joku päätti, että yritys kannattaa myydä ulkomaalaisille, kun yksityisellä terveydenhuollolla on suuri asiakas: suomalainen yhteiskunta.


Hyvänä uutisena voisi tänään pitää Wall Street Journalin uutista viimeisimmästä suomalaisesta hittipelistä, joka myy puolen miljoonan dollarin verran päivässä. Supercell on tuo tuottelias hakunimike, jos joku haluaa tietää lisää.  Pysytään nyt edes vähän aikaa kärryillä tämän tuotteen kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti