30.6.2018

Luotettavat lähteet

Muutama sana vapaan lehdistön puolesta.

Tänään ja eilen illalla on pähkäilty uutista, jonka mukaan presidentti oli sanonut, että hän irrottaa Amerikan WTOsta. Eli maailman kauppajärjestöstä.

Tuo tieto oli tullut paikalla olleen ihmisen kertomana ja sen julkaisija sanoi siellä olleen montakin ihmistä asiaa kuulemassa.

No, suuri uutiskanava lähti kysymään asian perään kaupan alaa vastaavalta ministeriltä eli secretaryltä, joka sanoi, että asiaa on liioiteltu. Muttei kieltänyt presidentin noin sanoneen kuitenkaan.

Tästä seurasi keskustelua kanavalla ja ilmaan jäi se vaikutelma, että se voi taas olla presidentin tavan mukainen tokaisu ja neuvottelukeino.

Presidentti on jatkuvasti moittinut pressiä ja syyttänyt vaikka mistä.

Nythän on kuitenkin niin, ettei tästä maailmasta mitään tulisi, jos ei olisi amerikkalaista lehdistöä.

Kuitenkin tuon uutisen eli siis presidentin tokaisun julkistanut nuori mies vaikutti kuitenkin liian innokkaalta päästyään merkittävään ohjelmaan asiaansa puhumaan.

Että motiivit ovat paljon sielläkin, että saadaan skuuppi ja nimeä ja julkisuutta äkkiä.

No asiasta jäi sellainen vaikutelma, että presidentti oli tosiaan sanonut tuon tokaisun. Yksi monista yliampuvista tokaisuista vaan, ei sen enempää. Pörssi ei siitä reagoinut ja tokaisut alkavat olla vaikutuksiltaan yhä lievempiä.

Pelkkää höpöä ei kukaan lähde toistamaan. Uutistoimitukset hakevat vahvistuksen omilta lähteiltään.

Eli Uutisvahdin luottamus on säilynyt tähän asti. Pisteet on medioitten puolella presidenttiä vastaan 5-0.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti