18.6.2018

Maailma murroksessa

Laitoin tuossa vähän jo tekstiä toiselle sivulle. Murros on kieltämättä murtautumassa. Hyvä vai huono asia? Sehän jää nähtäväksi.

Mitä Saksassa tapahtuu onkin iso asia. Tänään presidentti Trump sai pisteet puolelleen valtavasta kritiikistä huolimatta. Kysehän on pakolaistulvasta, joka Meksikon kautta on tulossa väli-Amerikan maista Yhdysvaltoihin.

Trump puhui päivällä ja sanoi, että Yhdysvalloista ei tule Euroopan kaltaista pakolaisleiriä. Tämä ei hänen vahtivuorollaan tule tapahtumaan.

Tämä oli kuitenkin vähän sen asian sivusta, että julkisuudessa on arvosteltu lasten ja vanhempien erottamista toisistaan. Lapsia on kuvattu suurissa häkeissä ja asiantuntijat ovat ilmaisseet tämän aiheuttavan lasten kehitykselle pysyviä vaurioita.

En tiedä muuta kuin että turha lapsia on tarhata minekkään ja pakolaistulva on taas vaan yllytyksestä aikaansaatu, jossa salakuljettajat rikastuvat.

On totta, ettei ihmisiä voi tuhatmäärin ottaa tietämättä ketä ovat. Ja onhan Euroopasta kuulunut huonoja uutisia esimerkiksi.

Kiikun kaakun. Miten tässä sitten pitäisi menetellä?

Asia olisi kyllä YK:n alainen hoidettava. Vaan eipä sieltä ole leirejä enempää suunnitelmia pakolaisille kai olemassa.

Vaikka oikeasti sanoen syyllisiä ovat lähtömaiden johtajat. Näitä ihmisiä ei kukaan kuitenkaan vaadi tilille. Sieltä pitäisi heti kysyä, että miten asioita siellä hoidetaan, kun väki tuppaa lähtemään pienten lastenkin kanssa karkuun.

Miten olisi diplomatian käyttö pakolaisten puolesta?

Suurlähttiläät hätäpuhutteluun ja talouspakotteet ja muut käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti