25.6.2018

Toivoa on

En minä mitään neuvoja muille yritä täällä jakaa. Itse yritän olla oikeudenmukainen ja pysyä kohtalaisen positiivisena uutisista huolimatta.

Tämä vaan kriitikoille tiedoksi.

Nyt olisin kiinnostunut asiantuntevista näkökulmista koskien velattomuutta. Mikä pankkien asema elämän virrassa oikein on tai pitäisi olla?

Kun nythän on tosi se, että massojen velkaantuminen aiheuttaa talouden vääristymistä. Kun ostetaan velaksi, kysyntä lisääntyy ja hinnat kohoavat vääristäen markkinavoimat. Kaiken lisäksi ihmiset ahdistuvat velkojen lisääntyessä. Palkat on jo käytetty ennenkuin rahat on tienattu.

Varsinkin tämä on vääristänyt asumiskustannuksia. Amerikassa ei kiinteistövelkoja pääse edes lyhentämään, kun korot otetaan ensin maksuun. Miten näin voi olla? Kertokaa joku.

Miten meillä?

Taas tässä palaan siihen samaan vääristymään, mistä eivät puhu mitään. Nimittäin, että palkat eivät voi olla niin alhaisia, että ne jäävät alle omakustannusten.

Eivät yrityksetkään voi toimia alle omakustannusten, miten palkansaaja voisi sen tehdä?

Tässä suurin tekijä on asumiskustannuksissa. Pikaluottoja ei ole kenenkään varaa ottaa. Miten ne kuitenkin rikastuttavat niiden tarjoajia?

Tarvittaisiin kahta asiaa. Yksi on kouluihin. Pitää opettaa taloudenpitoa ja taseita oman kotitalouden hoitoon.

Ja toinen on henkilökohtainen konkurssi.

Yritykset saavat tehdä konkurssin ja jättää maksamatta laskujaan. Miten voi olla mahdollista ettei kapitalistisessa markkina- ja pankkitaloudessa ei ihminen saa tehdä konkurssia?

No nämä on vaan asioita, mitä voi toivoa muuttuvan. Kyllä toivoa on, jos asioista puhutaan. Ja täällä niistä voi puhua, missä ei ole sidonnaisuutta pankkeihin tai muihin rahoittajatahoihin.

Vai onko tässä nyt se ristiriita esteenä, sama vanha? Kyllä sen tiedätte. Tarvitaan rahansiirto- ja käyttöjärjestelmä, mikä on non profit. Sen käyttö maksaa vain sen kustannukset. Tällaisia rahavirtoja on paljon ja ne voivat virrata siellä, missä ei ole varaa velkaantua.

Niin se vanha Postipankki olisi hyvä tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti