22.6.2018

... can't handle the truth

Otsikon kuuluisa lause on elokuvasta Few Good Men.

Se tuli mieleen uutisia vahtiessani. Ne ovat niin hirveitä ajoittain, että ei voi kuunnella. Maailma on niin laaja ja paljon pahaa on tekeillä.

Jos jatkaa niitä pohdintoja, mitä tässä pari päivää on tehnyt, niin oikean ja väärän erottaminen ei ole vaikeaa.

Vaan mitä sitten pitäisi tehdä?

On ainoastaan yksi keino. Pakko on kohdata asiat omalta kohdaltaan. Sitten on tietysti se suuri velvollisuus demokratian toteuttamisessa. Eli pitää pysyä tietoisena siitä, mitä valtiovalta tekee ja mitä yksittäiset edustajat tekevät. Jotta sitten voisi äänestää oikein, kun sen aika

Rajat ja vapaus on turvattava. Mutta siihen ei tarvitse liittää vihaa ja vainoa. On vaan kohteliaasti tehtävä asiat turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Maailman isot ja mahtavat tekevät asioita, joita ei kestä kuunnella. Demokratia on vaarassa ja yhteiskunnan rakenteet valehtelevien johtajien vuoksi.

Lasten internointi on sellainen säikäytys, mitä ei olisi uskonut näkevänsä. Toivottavasti siitä tulee lopullinen kompastus näin vaalivuonna. Varmaan sitäkin meillä jotkut kannattavat, vaikka tässä ei ole vaikea erottaa oikeaa väärästä.

Ennustukset on tosin , ja profetiat, sellaiset, että pahuus saa suuremman vallan ennenkuin oikeus voittaa. Tämä kaikki riippuu ihmisistä ja omista valinnoistamme.

Ei ole sellaista pahaa olemassa, mikä ei olisi ihmisten aiheuttamaa. Siksi jokaisen on omalla kohdallaan valittava oikein. Viekäämme sanaa tästä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti