27.6.2018

Euroopan kruunupäät

Maailmakuva vääristyy, jos seuraa yhden suunnan uutisia nimittäin.

Itse olen viime aikoina tykästynyt BBC Worldin uutisiin. Ne on esitetty rauhallisesti ilman haippia ja tulevat ympäri maailmaa.

British Empirium onkin mielenkiintoinen fenomeena. Se on edelleen olemassa, vaikkei puutukaan itsenäisten maiden tekemisiin.

Oma vaikutuksensa sillä vielä on, että kuningatarta ihaillaan ja kannatetaan niin yleisesti.

Viime aikoina on tullut katseltua paljon englantilaisia historiallisia sarjoja ja elokuvia. Yksi tällainen on Crown, mikä esittää nykyisen kuningattaren ajan asioita ja tilannetta ennen hänen valtaan nousuaan.

Asiat ovat muuttuneet paljon vanhojen kuningasten ajoista, mutta kuningattarella on oma merkkinsä asioihin edelleenkin. Tämä siis syntymisen tiettyyn perheeseen johdosta.

On selvinnyt, että Windsorien nimi on otettu, että kuninkaalliset näyttäisivät enemmän brittiläisiltä. Kas kun ne kruunupäät ovat paljolti saksalaisia esi-isiä. Prinssi Filipkin on kreikkalainen prinssi, mutta myös saksalaista sukua.

Sodan syttyessä kuninkaalliset pelkäsivät kansan vihoja saksalaisuutensa vuoksi ja nopeasti pyrkivät englantilaisemmiksi Windsor-nimen avulla.

Olivat imigrantteja siis.

Prinssi Charlesin vaikea lapsuus ja isä-suhde on ohjelmassa tuotu esille.

Kaikenkaikkiaan selväksi tulee, että elämä ei ole helppoa kruunupäillä suinkaan.

Tästä tulee mieleen, että mitenköhän Meghan sopeutuu pidemmän päälle. Mitä tulee skandaaleihin, niin vaikka niitä on, niin muinaisemmilla kuninkaallisilla vasta skandaaleja olikin.

Crown on Netflixin tuottama sarja. Toivottavasti jatkuu vielä ensi syksynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti