11.6.2016

Tasapainotteluja

Britit tasapainottelee Brexit-vai-ei ongelmassaan. Laitoin linkin #uutisvahti Twitteriin Spiegelin englanninkieliseen juttuun Cornwallista, joka on saanut suuria summia EU-subventioita.

Siinä ihmiset miettivät omilta kanteiltaan tunnelmiaan. Mm haluavat maansa takaisin itselleen ja tämä pakolaistulva on viimeinen pisara kuulemma. Raha ei ole auttanut, britit ovat nettomaksajia.

Spiegelillä on paljon muitakin Brexit kirjoituksia tänään saksankielisessä lehdessä.

Amerikkalaiset mediat tasapainottelevat Trumpin ja Clintonin välillä. Vieläkin CNN esittää Trumpin puheita suorina ilman editointia ja fact checkiä.

Mitt Romney on jo tasapainonsa löytänyt ja päättänyt äänestää libertaarisen puolueen edustajaa. Tämä on viesti monille, jotka ovat samassa tilanteessa, missä eivät voi valita kahden valtapuolueen edustajan väliltä.

Jalkapallokisat on sellainen ongelma, jossa Ranska tasapainottelee lakkojen ja terrorin keskellä. Uutisvahti ihmettelee, ettei kisoja ole peruutettu jo aikojen alussa, kun asiat on niin kehnosti kaikella tapaa.

Kaikenkaikkiaan tavallinen ihminen tekee mitä tekee päivittäin. Uutiset eivät paljon heilauta sen suhteen, mutta mielenrauhaa ne keikuttelevat.

Meillä on nyt valittu uusia puheenjohtajia puolueille. Äänestykset ovat menneet rauhallisesti. Tasapaino on säilynyt mielen järkytyksistä huolimatta, kun pettymyksen kyyneleet ovat tulvineet tappion kärsineelle.

Suurin tänään esillä oleva asia on varmaan Brexit. Punta on jo menettänyt arvoaan jonkun verran. Äänestykseen on pari viikkoa aikaa.

Britit eivät ole panneet suurta kampanjaa julkisuuteen EUsta lähtemisen puolesta. Ainakaan niin, että se näkyisi niissä lehdissä, mitä täällä luetaan.

Ja tasapainon vuoksi on ihan pakko lukea lehtiä laidasta laitaan. Niin propagandistisia ne näyttävät olevan juttuvalinnoillaan.

Viihtyisää viikonvaihdetta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti