30.6.2016

Kaikessa rauhassa Brexitistä

Kun lukee brittilehtiä, näkee mikä köhinä siellä käy. Oikeastaan nämä johtoihmiset ovat sotkeneet asiat. Olihan ihan kohtuullista toivoa, ettei maahanmuutto sotke siistiä yhteiskuntaa.

Kyllä tätä saa toivoa kaikki. Sitähän on jo isien aikainen omakin sananlaskumme opettanut. Maassa maan tavalla.

Briteillä on monitahoisia tapoja. Periaate on kuitenkin, että kielitaito olisi ja normaalit siistit tavat. Onhan tämä sitä hyvää, mitä briteillä on ollut tarjolla. Kohteliaat tavat ja sisäsiistit juomatavat.

Nyt on lukija kuitenkin aavistelemassa, että tuleeko brexittiä sittenkään. Markkinat reagoivat odotetusti ja nyt ovat toipumassa pelästyksestä.

Neuvotteluja erosta ei aloiteta heti. Miksiköhän? Ja mitä vaikutuksia asialla tulee olemaan? Onko kyseessä kymmenvuotinen prosessi, kuten on ajateltu?

Kymmenessä vuodessa yritykset ja ihmiset pystyvät kyllä määrittelemään uuden asemansa oikein mainiosti.

Ei hätiä mitiä.

Joulupukin maa miettii, että tulevatko turistit, kun rahan arvo on muuttunut. Kyllä sekin vielä jouluun mennessä ehtii toipua shokista. Ja jos ei, niin onhan punta hyvä vanha valuutta, sitä voi ottaa vastaan sellaisenaan, niin ei menetä mitään, kun odottaa kaikessa rauhassa asioiden lutviutumista.

----------

Olen laittanut kiintoisia twiittejä @Uutisvahti twitteriin. Ne koskevat Suomea ja kehuja, mitä meistä on maailman lehdissä taas.

Ei meillä ole hätää, kunhan ei toivota liikoja ja äkkirikastumisia. Pitää arvostaa sitä hyvää, mitä meillä on ja sitä onkin paljon.

Ei haittaisi, jos laittaisi kiitosrukouksen Taivaan Isälle kaikista siunauksista, joita hän on meille anteliaasti jakanut.

Ei nyt muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti