7.6.2016

Naisvaltaa ja etupiirejä

Tänään tiistaina näyttää maailman medioissa kertoiltavan eilisiä uutisia. Jotenkin on selvää, että suurista medioista otetaan mallia ja pääuutisaiheet ovat kaikilla samat. Tänään on se Clintonin eilinen saavutus presidenttiehdokkuudesta.

Onhan tuolla kaikenlaisia uutimia, mutta ne eivät sytytä. Olisin valmis vaikka provosoitumaan. Edes Trump ei yllä sille asteelle.

Angela Merkel on eilen määritelty Timesissa, vai missä, uudelleen maailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi. Tämä on nyt jo onko kymmenettä kertaa peräkkäin, vuosittain tehdyn arvion mukaan.

Joku olisi tarjonnut Taylor Swiftiä, tämä CBSn aamussa.

Merkelistä siis ajatuksia. Täällä meillä ihmeteltiin sitä, että Merkel selvisi pakolaistulvasta suosion laskematta miinukselle. Meistä se oli rankka virhearvio kutsua tuntemattomia ihmisiä vaeltelemaan Eurooppaan.

En nyt oikein ole varma kriteereistä, millä tuo arvonanto on Timessa tehty. Siitä voi kuitenkin arvioida, että Saksa on vahva.

Toisaalta ... onhan hän vain vaikutusvaltaisin nainen . Hillary Clinton oli valittu kakkoseksi. Tätä kyseltiin jossain, että miksi.

Jotenkin vain tuntuu, että arvioiden tekijöillä on omia tarkoitusperiään. Vaikka toisaalta, jos ei Hillary, niin kuka?

Vaikutusvaltaa ja etupiirejä maailmassa on varmaan moni toivomassa. Nyt on etupiireistä kilpailua meidän kulmillakin ja lujaa.

Luin, että ulkoministeri Soini oli sanonut Venäjällä kyläillessään, että Naton harjoituksia pidetään Ukrainan tilanteen vuoksi meilläkin.

Tämä oli oikein sanottu. Tuo se syy taitaa olla vain ja ainoastaan.

Vasemmistoliitto on päätynyt uuteen puheenjohtajaan. Tämä kyllä kaunistaa puoluetta ja paljon. Jotenkin Anderssonilla on karismaa sen verran, että kiinnostaa kuulla, mitä hänellä on sanottavaa.

Tuo tyttö voi vielä päästä pitkälle, muttei taida olla etsimässä etupiirejä paljonkaan enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti