10.6.2016

Perjantain jutut: Mitä kuningattaren käsilaukussa?

Laitoin tuonne #uutisvahti twitteriin linkkejä. Niitä kannattaa tutkia, kun ovat kiintoisia.

Siellä on mm. linkki Reutersin videoon, jossa demokraatti Elisabeth Warren antaa kuulua Trumpille samalla mitalla. Tämä on loistava ja odotettu vastaveto öykkäämiselle.

Warrenia on uumoiltu Clintonin varapresidentiksi. Uutisvahti ennustaa, että tämä tulee tapahtumaan ja suosio tulee olemaan mahtava.

Kun onhan vastapuolellakin tarvis sanoa se, mitä ajattelee. Ja Trump on pilannut omat mahdollisuutensa. Nyt republikaanit on suunnittelemassa, miten tästä ehdokkaasta pääsisi irti. Juonia johtaa entinen ehdokas Romney.

Voi vain kuvitella, kuinka Utahissa ollaan kauhuissaan, kun konservatiivinen ja evankelinen puolue on nyt hukassa. Utahin esivaalien aikaan siellä esitettiin kuvaa Trumpin vaimosta alastomana miestenlehden kannessa. Tämä on suuri ongelma siinä osavaltiossa ainakin, kyllä muissakin, ei silti.

Meillähän oli tämä verkkosukka kuva entisestä SDPn johtajattaresta. Se ei aiheuttanut suuria vastaliikkeitä. Kun onhan suomalainen sosiaalidemokratia varsin joustava asioiden suhteen.

Kyllä sillä on merkitystä, ei silti. Nimittäin arvostelukyky on kyllä pahasti hukassa tuollaiseen poseeraukseen ryhdyttäessä. Ja sitähän arvostelukykyä ei sittemmin löytynytkään suurissa euroasioissa. Mutta onneksi se on historiaa.

Mitäs minun pitkikään? Jouduin ajatuksissani vähän raiteilta pois.

Niin, siis Spiegelillä on suuri kampanja yrittää vaikuttaa brittien päätöksiin. Lehden kansi on tällä viikolla omistettu tälle viestille. Siinä on Britanian Union Jack lippu ja teksti: Bitte Geht Nicht!
Älkää lähtekö!

Siellä on englanninkielisessä verkkolehdessä hyvä Schaublen haastattelu. Schauble sanoo Britanian olevan johtava maa Euroopassa ja jutussa käsitellään brexitin vaikutuksia.

BBCllä on uteliaisuutta herättävä perjantaihin sopiva otsikko: Mitä on kuningattaren käsilaukussa? Tässä linkki.

Jutussa kerrotaan kuningattaren vaatteista ja niiden historiaa ja kyllä siellä sekin on, että mitä käsilaukussa on.

Ajattelin tässä pilata jutun kertomalla, mitä siellä on, mutten raaski. BBC on mieluinen media, josta löytää paljon kiintoisaa asiaa. Klikki vaan linkkiin ja hurlumhei.

Ei muuta kuin, että kiva kun on perjantai!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti